Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 


Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

Πρόσφατα Θέματα
Εικονοθήκη


Απόφαση 3/2010 Empty
Εσωτερικοι σύνδεσμοι

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Αγκυροβολιο Βατικα
MarineTraffic.com
counter

Ιανουάριος 2020
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ημερολόγιο Ημερολόγιο

Gold Life/Gaia Group
Gold Life/Gaia Group

Απόφαση 3/2010

Πήγαινε κάτω

Απόφαση 3/2010 Empty Απόφαση 3/2010

Δημοσίευση από Admin Την / Το Σαβ Απρ 24 2010, 17:18

ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΤΟΥΛΙΠΑ ΓΟΥΛΙΜΗ» ΔΗΜΟΥ ΒΟΙΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΝΕΑΠΟΛΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ – Τ.Κ 23053
ΤΗΛ. 6977887292 – 6975714973
ΦΑΞ 2734047247
e-mail toulipagoulimyi@gmail.com
ιστότοπος www.toulipagoulimyi.forumgreek.com

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Νο 2/2010
Στη Νεάπολη σήμερα στις 21 Απριλίου 2010, ημέρα Τετάρτη και ώρα 21:30 και στο χώρο του ξενοδοχείου ΛΙΜΗΡΑ ΜΑΡΕ, συνήλθε σε συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, έπειτα από την αριθ. 4/17-4-2010 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου που επιδόθηκε στον κάθε Σύμβουλο χωριστά, για συζήτηση και λήψη απόφασης στο μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης, όπως αυτό αναφέρεται στην πρόσκληση.
Αφού διαπιστώθηκε νόμιμη απαρτία άρχισε η συνεδρίαση, αφού όλα τα μέλη του Συμβουλίου ευρέθησαν παρόντα.

ΘΕΜΑ ΜΟΝΟΝ: Μελέτη Ανάπτυξης Συστήματος Μεταφοράς (ΜΑΣΜ) 2010 – 2014 του ΔΕΣΜΗΕ (Δίκτυο μεταφοράς 150 KV Μολάων – Νεάπολης).

Για το θέμα αυτό ο Πρόεδρος είπε ότι από στοιχεία που προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες η ΡΑΕ έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση το τελικό σχέδιο της ΜΑΣΜ για τα έτη 2010-2014 που έχει υποβάλει ο ΔΕΣΜΗΕ, και ότι η διαβούλευση αυτή θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 23 Απριλίου 2010, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν εγγράφως απόψεις.
Σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπεται η επέκταση του δικτύου μεταφοράς 150
KV από τους Μολάους μέχρι τη Νεάπολη.
Σύμφωνα με την εξαμηνιαία αναφορά προόδου έργων του ΔΕΣΜΗΕ (Ιούνιος του 2009) το έργο προβλέπεται να ενταχθεί στο σύστημα το β΄ εξάμηνο του 2013, και στις παρατηρήσεις του έργου αναφέρεται πως το έργο ενδεχομένως να συνδυαστεί με την ανάπτυξη αιολικών πάρκων στην περιοχή, ενώ ο προγραμματισμός του θα εξαρτηθεί από τις σχετικές εξελίξεις.
Επίσης παρουσιάστηκε Ενημερωτικό Δελτίο του ΤΕΕ με θέμα Γραμμές Μεταφοράς Υψηλής Τάσης, ΚΥΤ, Περιβαλλοντική Προστασία και Δημόσια Υγεία, το οποίο αναφέρονται έκθεση του Εθνικού Συμβουλίου Προστασίας από τις Ακτινοβολίες των ΗΠΑ, καθώς και άλλων επιστημόνων, όπου κάνουν λόγο για επιπτώσεις στη δημόσια υγεία από την έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία, με αποτέλεσμα γενετικές ανωμαλίες, λευχαιμίες, καρκινογενέσεις.
Παρουσιάστηκε επίσης απόφαση πράξης χαρακτηρισμού του Δασαρχείου Μολάων και τοπογραφικό σύμφωνα με τα οποία η ΔΕΗ έχει αγοράσει έκταση 14 στρεμμάτων σε περιοχή του Δήμου Βοιών στην οποία προγραμματίζει την δημιουργία υποσταθμού 150 KV, τα οποία έχουν διαβιβαστεί στο Δήμο Βοιών από τις 12-3-2007.
Το Διοικητικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση, εξετάζοντας τα παραπάνω στοιχεία και αφού έλαβε υπόψη του:
α) Ότι η περιοχή έχει από χρόνια τώρα μία δρομολογημένη πορεία προς την ήπια τουριστική ανάπτυξη, με την δημιουργία πλήθους επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό.
β) Ότι το κύριο εισόδημα του τόπου προέρχεται από τον τουρισμό.
γ) Ότι στην προοπτική βιομηχανοποίησης του τόπου η οποία θα έθιγε τις
υπάρχουσες και περαιτέρω επιδιωκόμενες υποδομές στον τουρισμό, η τοπική κοινωνία έχει αντιδράσει ήδη από το 2001 με περισσότερες από 5500 υπογραφές που εναντιώνονται στην εγκατάσταση α/π στην περιοχή.
δ) Την καθολική εναντίωση της τοπικής κοινωνίας στην προοπτική εγκατάστασης εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής από την ΤΕΡΝΑ, στη θέση
«Ασπρούδια» του Δήμου.
ε) Το γεγονός ότι 468 κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής έχουν ήδη προσφύγει στο ΣτΕ κατά του Ειδικού Πλαισίου για τις ΑΠΕ.
στ) Το γεγονός ότι ο τόπος διαθέτει ένα ξεχωριστό φυσικό περιβάλλον, προικισμένο με ένα μοναδικό απολιθωμένο δάσος, με ένα σπηλαιολογικό πλούτο 50 και πλέον σπηλαίων κορωνίδα των οποίων είναι το αξιοποιημένο σπήλαιο του Αγίου Ανδρέα. Ότι διαθέτει παραλίες και βυθούς με την αρχαιότερη στον κόσμο καταβυθισμένη πολιτεία, που μπορούν να δώσουν μία ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου.

Ε κ τ ι μ ά
Ότι η υλοποίηση του προγραμματιζόμενου έργου το οποίο είναι μεγάλου μεγέθους, θα αποτελέσει μία μεγάλη παρέμβαση στο φυσικό περιβάλλον, αφού είναι φανερό ότι έρχεται για να πάρει ρεύμα και όχι για να φέρει ( αιολικά πάρκα, εργοστάσιο).
Η παρέμβαση αυτή θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον, στην υγεία των κατοίκων, και επιπλέον θα επιφέρει δραματικές κοινωνικές και οικονομικές ανατροπές, εκτρέποντας τον τόπο από την ήπια τουριστική ανάπτυξη, και οδηγώντας τον στην πλήρη βιομηχανοποίηση, την απαξίωση,
πλήττοντας καίρια επιχειρήσεις και νοικοκυριά, οδηγώντας τον τόπο σε κρίση, σε μαρασμό, σε εγκατάλειψη.
Για τους λόγους αυτούς,

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι Ο Μ Ο Φ Ω Ν Α
Με την παρούσα απόφαση του να δηλώσει την πλήρη εναντίωση του στο μέρος της ΜΑΣΜ 2010 -2014 που αφορά την επέκταση του δικτύου μεταφοράς στο τμήμα Μολάοι – Νεάπολη.
Την παρούσα απόφαση να καταθέσει στη δημόσια διαβούλευση της ΡΑΕ.
Να αναλάβει δράσεις που σε συνεργασία με τους μαζικούς φορείς του τόπου, έτσι ώστε στο άμεσο μέλλον να εκφράζεται συντονισμένα και διαρκώς η αντίθεση της τοπικής κοινωνίας στην επιχειρούμενη βιομηχανοποίηση του τόπου.
Η απόφαση αυτή έλαβε αυξ. αριθ. 3/2010.

Μη υπάρχοντος άλλου θέματος, λύνεται η συνεδρίαση και υπογράφεται το παρόν πρακτικό όπως ακολουθεί.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ


ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΒΕΛΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΕΣΑΚΗΣ
ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ ΜΕΜΙΤΣΑΣ
ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΛΑΒΟΥΤΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΨΑΡΡΑΚΗΣ

Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 1476
Ημερομηνία εγγραφής : 21/08/2009

https://toulipagoulimyi.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης