Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 


Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

Πρόσφατα Θέματα
Εικονοθήκη


Λακωνικό χωριό. Empty
Εσωτερικοι σύνδεσμοι

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Αγκυροβολιο Βατικα
MarineTraffic.com
counter

Ιανουάριος 2020
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ημερολόγιο Ημερολόγιο

Gold Life/Gaia Group
Gold Life/Gaia Group

Λακωνικό χωριό.

Πήγαινε κάτω

Λακωνικό χωριό. Empty Λακωνικό χωριό.

Δημοσίευση από Admin Την / Το Κυρ Νοε 13 2011, 20:58

Μια υπόθεση που τείνει να ξεχαστεί.
Ένα μπερδεμένο κουβάρι όμως που αφήνει
πολλά ερωτηματικά, μα πάρα πολλά.

Ας προσπαθήσουμε να το ξετυλίξουμε πιάνοντας
μια άκρη του.
Αυτά είναι και σήμερα ακόμη αναρτημένα στον ιστότοπο
της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας (πρώην Νομαρχίας).
http://www.lakonia.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=55&cuser=1AA7E7C6-FE7C-4D95-9A7C-9BBA40792C7E

Ένα εκλεκτό κομμάτι άξιων τέκνων της Λακωνίας απλώνεται σήμερα στις 5 Ηπείρους κρατώντας αναλλοίωτες τις παραδόσεις, τις ρίζες, τις ανθρώπινες αξίες και τα ιδανικά μας, αποτελώντας τη μαγιά για την υλοποίηση του οράματος του Οικουμενικού Ελληνισμού, δείχνοντας μας ξεκάθαρα το χρέος μας:

Να στηρίξουμε τους στόχους και να διευρύνουμε τους δρόμους για όλους εσάς τους Έλληνες της Διασποράς.
Να χαράξουμε ένα καλύτερο αύριο για τον Απόδημο Ελληνισμό.
Να ενσαρκώσουμε το συνεκτικό δεσμό με την πατρίδα που πάντα ονειρευόσαστε.
Να αφήσουμε μια παρακαταθήκη, ένα σημείο αναφοράς στα παιδιά μας για να παραμείνει διαχρονικός ο δεσμός των επόμενων γενεών με τον τόπο μας και
Να κρατήσουμε ζωντανή την Ελληνική γλώσσα και την πίστη μας.
Το όνειρο για την επανασύνδεσή σας με την πατρίδα αρχίζει σιγά-σιγά να ωριμάζει, να αποκτά σάρκα και οστά. Η ιδέα του Λακωνικού Χωριού, του δικού σας ομογενειακού χωριού, αρχίζει να υλοποιείται.

Με την πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, και με τη βοήθεια του τότε Υφυπουργού Εξωτερικών κου Σκανδαλάκη, έχει παραδοθεί από τον Ιούλιο του 2004 η προμελέτη του σχεδίου υλοποίησης για τη δημιουργία του Ομογενειακού χωριού.

Μέσω του σχεδίου αυτού οριστικοποιήθηκε ο χώρος εγκατάστασής του. Έτσι, λοιπόν, όπως αποφασίστηκε στο συνέδριο του 2003 στο Σικάγο, το Ομογενειακό Χωριό θα δημιουργηθεί στο χώρο αυτό, μεταξύ του οικισμού Καστέλα και Αγ. Φωκά, σε μια ραγδαία τουριστικά αναπτυσσόμενη έκταση 500 στρεμμάτων περίπου, που θα παραχωρήσει το κράτος αφού αποτελεί δασική έκταση.

Έχει εκδοθεί, η σχετική πράξη χαρακτηρισμού της περιοχής από την τοπική Δασική Αρχή. Με βάση αυτή ξεκαθαρίζεται από απόψεως μορφής ο χαρακτήρας των εκτάσεων και κατ’ επέκταση από απόψεως ιδιοκτησίας.

Έχει καταγραφεί επακριβώς επί χάρτου και επί τοπογραφικού διαγράμματος η απαιτούμενη συγκεκριμένη επιφάνεια του «Ομογενειακού Χωριού της Λακωνίας» και έχει ανατεθεί στην Αναπτυξιακή Εταιρεία της Νομαρχίας Λακωνίας (ΑΝΕΛ) η υλοποίηση του εγχειρήματος αυτού και κινείται η διαδικασία παραχώρησης της Δημόσιας Δασικής Έκτασης. Είναι ευνόητο ότι το μέγεθος και η ακριβής πλέον θέση έχει προσδιοριστεί βάσει των αναγκών σε οικόπεδα, κοινόχρηστους χώρους και δρόμους προσπέλασης.

Για την ομαλή λειτουργία του Ομογενειακού Χωριού της Λακωνίας, έχουν ειδικά προβλεφθεί απαραίτητα δίκτυα υποδομών προσαρμοσμένα στον αρχιτεκτονικό χαρακτήρα της ευρύτερης περιοχής. Συγκεκριμένα, προβλέπονται υποδομές μεταφορών, ύδρευσης και αποχέτευσης, ενέργειας και τηλεπικοινωνιών, αποστράγγισης των ομβρίων, βιολογικός καθαρισμός, λιμενικές υποδομές και ελικοδρόμιο.

Η λειτουργικότητα του έργου αυτού θα επιτευχθεί μέσω της πρόβλεψης οικημάτων για την εξυπηρέτηση του χωριού, όπως Πολιτιστικό Κέντρο, Ιερό Ναό, Καταστήματα, Ιατρείο, κεντρική ρεσεψιόν, χώροι φύλαξης και άλλες απαραίτητες εγκαταστάσεις που θα προκύψουν από την ανταλλαγή απόψεων μαζί σας.

Ο σχεδιασμός προσανατολίζεται στην κατασκευή διώροφων οικημάτων, με αυτοτελείς ή επιμέρους ιδιοκτησίες ανάλογα με την επιθυμία σας.

Στοχεύουμε να προχωρήσουμε στη μαζική κατασκευή όλων των κατοικιών επιλέγοντας κάποιους τύπους κτισμάτων ώστε να μην υπάρξει αναπαραγωγή του ίδιου αισθητικού προτύπου, αλλά τήρηση βασικών κανόνων, όπως σεβασμό στην τοπική αρχιτεκτονική κληρονομιά και την ομαλή ένταξη στο τοπίο.

Διερευνώντας την έκταση του Λακωνικού Χωριού σε σχέση με την μορφολογία του εδάφους και των κλίσεων που παρουσιάζονται στην περιοχή, η μελέτη υπέδειξε ότι 132 στρέμματα της συνολικής έκτασης, είναι κατάλληλα για την οικιστική ανάπτυξη. Με δεδομένο ότι ένα ποσοστό θα αποτελέσει χώρους κοινόχρηστους και κοινωφελείς, η μελέτη προσανατολίζεται στην κατασκευή 200 περίπου κατοικιών με μικρή διασπορά στον ευρύτερο χώρο.

Για την οικιστική ανάπτυξη του Ομογενειακού Χωριού προτάθηκε το μοντέλο των πυρήνων μικρών οικισμών. Πρόκειται για μικρότερους σχηματισμούς συμπαγών οικισμών, μικρής δυναμικότητας, που μπορεί να είναι διάσπαρτοι σε περισσότερα σημεία της διαθέσιμης έκτασης. Οι οικιστικοί αυτοί πυρήνες είναι πυκνοί γύρω από ένα πλάτωμα και πιθανά γύρω από κάποιο κτίριο αναφοράς και εμφανίζουν περιορισμένη δυναμικότητα ώστε να μην παραχθεί πυκνός και μαζικός ιστός. Υπάρχει βέλτιστος αριθμός κατοικιών ανά πυρήνα, που εξαρτάται από τη θέση του στο χώρο και τη σχετική του θέση με τους άλλους πυρήνες. Οι πυρήνες θα είναι συνδεδεμένοι μεταξύ τους με δίκτυα δρόμων, πεζοδρόμων και μονοπατιών σε μια αλυσίδα με τους δημόσιους χώρους του οικιστικού συνόλου. Τα κτίσματα θα είναι τοποθετημένα σε πυκνή δόμηση με θέα προς το δημόσιο χώρο και με την δυνατότητα το καθένα να έχει υπαίθριο χώρο στο πίσω μέρος, ο οποίος μπορεί να είναι ακόμη και μικρή αγροτική καλλιέργεια.

Το βασικό του πλεονέκτημα είναι η περιορισμένη αρχική εγκατάσταση. Έτσι, αναπτύσσεται τμηματικά με βάση έναν αρχικό σχεδιασμό.

Τα μειονεκτήματα του για εφαρμογή στη συγκεκριμένη έκταση είναι πολύ μικρά συγκριτικά με τα πλεονεκτήματα που αναδεικνύονται όταν τα οικονομικά και περιβαλλοντικά δεδομένα υπεισέλθουν στην αξιολογική διαδικασία.

Η εικόνα που παράγει ένα τέτοιο μοντέλο είναι κοντά στην οικεία εικόνα του κέντρου ενός οικισμού με το πλάτωμα του και τις κοινωνικές δράσεις, ενώ γύρω του αναπτύσσεται ο οικιστικός ιστός σε πολύ μικρό βάθος αποδίδοντας έτσι τις θέες, φυγές προς το φυσικό και τη θάλασσα.

Οι μικροί οικισμοί – πυρήνες συνδυάζονται μεταξύ τους αποδίδοντας ποικιλία στο τοπίο και συγχρόνως παράγουν ένα μικρότερο και πιο ήρεμο χώρο διαβίωσης.

Το κόστος κατασκευής των κατοικιών αυτών, άρα και καταβολής από τους ενδιαφερόμενους ομογενείς επιδιώκουμε να είναι αρκετά χαμηλό και ιδιαίτερα συμφέρον για την κάλυψη του κατασκευαστικού κόστους των κατοικιών. Με την ολοκλήρωση του Χωριού, η εμπορική αξία των κατοικιών υπολογίζουμε να τριπλασιαστεί. Η τιμή του τετραγωνικού μέτρου μπορεί να είναι μεγαλύτερη ή αντίστοιχα μικρότερη σε περίπτωση που το οικόπεδο πλησιάζει ή απομακρύνεται από την παραλία, πάντα όμως θα είναι πολύ μικρότερη από το εμπορικό κόστος.

Η θετική γνωμοδότηση των αρμοδίων υπηρεσιών που αφορούν τόσο την προστασία του περιβάλλοντος (δασική υπηρεσία, αρχαιολογία, αυτοδιοίκηση), όπως και των σχετικών υπηρεσιών με τα δίκτυα υποδομών, θεωρούνται αναγκαίες για την υλοποίηση του Λακωνικού Χωριού. Αυτή την χρονική στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο της παραχώρησης των εκτάσεων.

Τη μεγαλύτερη σημασία για την υλοποίηση αυτού του σημαντικότατου έργου για τον νομό μας, αποτελεί η εκδήλωση ενδιαφέροντος από την πλευρά σας για την αγορά των οικημάτων, που θα πρέπει όταν σας ειδοποιήσουμε να καταγραφεί από κάποιον από εσάς που θα τον ορίσετε υπεύθυνο προκειμένου να προχωρήσουμε το έργο.

Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να συντονίσουμε επιτυχημένα, ολοκληρωμένα και χωρίς προβλήματα το εγχείρημα αυτό, για την δημιουργία του Ομογενειακού Χωριού της Λακωνίας.

Με εκτίμηση,

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΟΥΡΚΑΣ


Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 1476
Ημερομηνία εγγραφής : 21/08/2009

https://toulipagoulimyi.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Λακωνικό χωριό. Empty Απ: Λακωνικό χωριό.

Δημοσίευση από aristarhos Την / Το Κυρ Νοε 13 2011, 22:53

Πολυ συγκινητικο, μιλανε για "πατριδες, παρακαταθηκες, ελληνισμο" και ολα αυτα για να καλυψουν ενα project οικοπεδοποιησης δασικων εκτασεων με καταναλωτικο κοινο τους αποδημους. δε ξερω ποιοι ειναι πιο λυπηροι, οι τυχον ομογενεις που το προτειναν, οι κυβερνωντες που το προωθησαν η οι υπηρεσιες που γνωμοδοτησαν θετικα. Η οικιστικη αναπτυξη δεν δικαιολογει αλλαγη του δασικου χαρακτηρα των εκτασεων και ειναι σιγουρο οτι ο προφανως αντισυνταγματικος χαρακτηρας του σχεδιου αυτου μπορει να διαπιστωθει στα δικαστηρια. Αρκει η τοπικη κοινωνια να ειναι δραστηρια και να εμποδισει τη δημιουργια τετελεσμενων γεγονοτων στο μελλον.

aristarhos

Αριθμός μηνυμάτων : 3
Ημερομηνία εγγραφής : 16/05/2011

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Λακωνικό χωριό. Empty Απ: Λακωνικό χωριό.

Δημοσίευση από Admin Την / Το Δευ Νοε 14 2011, 19:59

Πολύ χρήσιμη η παρέμβαση σου Αρίσταρχε.

Ελπίζω να συνεχιστεί κατά την πρόοδο του
θέματος, γιατί φαίνεται πως έχει πολύ δρόμο να κάνει.

Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 1476
Ημερομηνία εγγραφής : 21/08/2009

https://toulipagoulimyi.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Λακωνικό χωριό. Empty Απ: Λακωνικό χωριό.

Δημοσίευση από Storm Την / Το Δευ Νοε 14 2011, 20:10

Πραγματικά πολύ ενδιαφέρον θέμα και όντως
πολλά τα ερωτηματικά του.

Περιμένουμε με ενδιαφέρον τη συνέχεια του. Very Happy Very Happy Very Happy

Storm

Αριθμός μηνυμάτων : 512
Ημερομηνία εγγραφής : 08/10/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Λακωνικό χωριό. Empty Απ: Λακωνικό χωριό.

Δημοσίευση από Admin Την / Το Τρι Νοε 15 2011, 19:32

Μέσω του σχεδίου αυτού οριστικοποιήθηκε ο χώρος εγκατάστασής του. Έτσι, λοιπόν, όπως αποφασίστηκε στο συνέδριο του 2003 στο Σικάγο, το Ομογενειακό Χωριό θα δημιουργηθεί στο χώρο αυτό, μεταξύ του οικισμού Καστέλα και Αγ. Φωκά, σε μια ραγδαία τουριστικά αναπτυσσόμενη έκταση 500 στρεμμάτων περίπου, που θα παραχωρήσει το κράτος αφού αποτελεί δασική έκταση.


Αυτά λοιπόν μας λέει ο τότε Νομάρχης. Πως το χωριό θα δημιουργηθεί
σε μία έκταση 500 στρεμμάτων που είναι δασικές και θα παραχωρηθούν
απο το κράτος,

Ας δούμε όμως τι λέει και κάποιος άλλος.
Συγκεκριμένα το φυλλάδιο της ΑΜΠΕΡΤ ΜΑΛΒΑΖΙΑ στην τελευταία του
σελίδα.

Λακωνικό χωριό. Iiiiii11

Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 1476
Ημερομηνία εγγραφής : 21/08/2009

https://toulipagoulimyi.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Λακωνικό χωριό. Empty Απ: Λακωνικό χωριό.

Δημοσίευση από Nostos Την / Το Τετ Νοε 16 2011, 21:17

Ω! ρε γλέντια που γίνονται στον Κούνο.

Για πάϊνε το και παρακάτω.
Nostos
Nostos

Αριθμός μηνυμάτων : 565
Ημερομηνία εγγραφής : 10/09/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Λακωνικό χωριό. Empty Απ: Λακωνικό χωριό.

Δημοσίευση από Admin Την / Το Πεμ Νοε 17 2011, 18:00

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατέθηκαν πιο πάνω ο μεν Νομάρχης λέει
πως το Λακωνικό χωριό θα γίνει σε έκταση 500 στρεμμάτων που είναι
δασικά και θα παραχωρηθούν απο το δημόσιο.

Αντίθετα η ΑΜΠΕΡΤ ΜΑΛΒΑΖΙΑ στο φυλλάδιος της λέει πως απο την
προαναφερόμενη έκταση των 400 - 500 στρεμμάτων τα 2/3 είναι δασική
και το 1/3 (100 - 150 στρέμματα) θα είναι δωρεά απο δικές της ιδιωτικές
εκτάσεις.

Είναι φανερό ότι δεν λένε τα ίδια πράγματα, και οπωσδήποτε κάποιος
απο τους δύο δεν λέει την αλήθεια.

Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 1476
Ημερομηνία εγγραφής : 21/08/2009

https://toulipagoulimyi.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Λακωνικό χωριό. Empty Απ: Λακωνικό χωριό.

Δημοσίευση από Nostos Την / Το Δευ Νοε 21 2011, 17:44

Κόλλησε το ενδιαφέρον θέμα.

Η σχέση της ΑΜΠΕΡΤ ΜΑΛΒΑΖΙΑ με το Λακωνικό χωριό
ήταν μόνο ότι θα παραχωρούσε δωρεάν το 1/3 της έκτασης
για την ανέγερση του;
Nostos
Nostos

Αριθμός μηνυμάτων : 565
Ημερομηνία εγγραφής : 10/09/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Λακωνικό χωριό. Empty Απ: Λακωνικό χωριό.

Δημοσίευση από Admin Την / Το Δευ Νοε 21 2011, 19:43

Εύστοχη ερώτηση Nostos.

Δυστυχώς μας κυνηγούν πολλά και δεν τα
προλαβαίνουμε όλα.

Θα το εξαντλήσουμε το θέμα, μην ανησυχείς.

Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 1476
Ημερομηνία εγγραφής : 21/08/2009

https://toulipagoulimyi.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Λακωνικό χωριό. Empty Απ: Λακωνικό χωριό.

Δημοσίευση από Storm Την / Το Τετ Νοε 23 2011, 17:51

Στο ερώτημα του Nostos νομίζω πως δεν είναι η μόνη σχέση.

Storm

Αριθμός μηνυμάτων : 512
Ημερομηνία εγγραφής : 08/10/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Λακωνικό χωριό. Empty Απ: Λακωνικό χωριό.

Δημοσίευση από Admin Την / Το Σαβ Δεκ 03 2011, 19:47

Αν και το Λακωνικό χωριό αποφασίστηκε από το 2003 για τους ομογενείς Αμερικής
και Καναδά, αν και προχώρησαν οι διαδικασίες αποχαρακτηρισμού
των αναδασωτέων δημοσίων δασικών εκτάσεων, παρά το έντονο ενδιαφέρον
των ομογενών εντούτοις η υπόθεση φαίνεται να μην προχωράει.
Το 2008 ο τότε Νομάρχης Φούρκας επισκέπτεται την Αυστραλία και
αναφερόμενος στο επενδυτικό πλαίσιο της Λακωνίας και τις ευκαιρίες
κάνει αναφορά για το Λακωνικό χωριό.
Αναφέρει δε ότι δεν θα μπορούσαν να αφήσουν έξω τους ομογενείς της
Αυστραλίας και ότι είχε ζητήσει 150 αιτήσεις για τους ομογενείς της
Αυστραλίας.

Είναι φανερό ότι το Λακωνικό Χωριό που ξεκίνησε αποκλειστικά για τους
ομογενείς Αμερικής - Καναδά, για κάποιους λόγους δεν προχωρούσε.
Και δεν προχωρούσε επειδή δεν υπήρχε ανταπόκριση από τους ομογενείς
Αμερικής - Καναδά, για λόγους που δεν γίνονται γνωστοί αλλά σίγουρα
τους γνωρίζουν οι ομογενείς.
Έτσι το ταξίδι Φούρκα στην Αυστραλία είναι προφανές ότι δεν είχε άλλο
σκοπό παρά να προσελκύσει ομογενείς για το Λακωνικό Χωριό.

8 χρόνια μετά η υπόθεση του Λακωνικού Χωριού, παρά το γεγονός ότι
η πραγματοποίηση του αναγγέλθηκε αρκετές φορές ίσως με πομπώδη
τρόπο, φαίνεται να είναι τελματωμένη, δημιουργώντας πολλά ερωτηματικά.
Τι είδαν αλήθεια οι ομογενείς της Αμερικής και του Καναδά και δεν
ανταποκρίθηκαν;
Τι είδαν οι ομογενείς της Αυστραλίας και δεν ανταποκρίθηκαν;
Ποιός μπορεί να δώσει απαντήσεις;

Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 1476
Ημερομηνία εγγραφής : 21/08/2009

https://toulipagoulimyi.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Λακωνικό χωριό. Empty Απ: Λακωνικό χωριό.

Δημοσίευση από Nostos Την / Το Δευ Δεκ 05 2011, 20:02

Χμ!!! Εδώ μυρίζει μπαρούτι.

Ταξίδι και σε Αυτραλία και Λακωνικό χωριό;
Nostos
Nostos

Αριθμός μηνυμάτων : 565
Ημερομηνία εγγραφής : 10/09/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Λακωνικό χωριό. Empty Απ: Λακωνικό χωριό.

Δημοσίευση από Admin Την / Το Πεμ Δεκ 15 2011, 19:18

Παράλληλα με τη δημιουργία του Λακωνικού χωριού η ΑΜΠΕΡΤ ΜΑΛΒΑΖΙΑ
έχει εξαγγείλει και τη δημιουργία πρότυπων οικισμών.

Τη σχέση Λακωνικού χωριού και πρότυπων οικισμών της ΑΜΠΕΡΤ
ΜΑΛΒΑΖΙΑ τη δείχνουν τα σχέδια στους χάρτες του φυλλαδίου της.

Λακωνικό χωριό. Iiiiii12

Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 1476
Ημερομηνία εγγραφής : 21/08/2009

https://toulipagoulimyi.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης