Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 


Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

Πρόσφατα Θέματα
Εικονοθήκη


ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ  5/2012 Empty
Εσωτερικοι σύνδεσμοι

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Αγκυροβολιο Βατικα
MarineTraffic.com
counter

Ιανουάριος 2020
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ημερολόγιο Ημερολόγιο

Gold Life/Gaia Group
Gold Life/Gaia Group

ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ 5/2012

Πήγαινε κάτω

ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ  5/2012 Empty ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ 5/2012

Δημοσίευση από Admin Την / Το Σαβ Σεπ 29 2012, 16:29

ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΤΟΥΛΙΠΑ ΓΟΥΛΙΜΗ» ΔΗΜΟΥ ΒΟΙΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΝΕΑΠΟΛΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ – Τ.Κ 23053
ΤΗΛ. 6977887292 – 6975714973
ΦΑΞ 2734047247
e-mail: toulipagoulimyi@gmail.com
ιστότοπος: www.toulipagoulimyi.forumgreek.com

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΡΙΘ. 3/2012
Στη Νεάπολη Βοιών σήμερα 25 Απριλίου 2012 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00 στο δικηγορικό γραφείο της Προέδρου του Συλλόγου Νίκης Δεληγιάννη, συνήλθαν σε τακτική συνεδρίαση τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου έπειτα από την αριθ. 7/19-4-2012 πρόσκληση της Προέδρου για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα θέματα της ημερήσιας διάταξης που αναφέρονται σε αυτή.
Παρόντων όλων των μελών διαπιστώθηκε νόμιμη απαρτία και άρχισε η συνεδρίαση.

ΘΕΜΑ MONO: Επικείμενη υλοποίηση ενεργειακού σχεδιασμού στα Βάτικα.

Η Πρόεδρος έδωσε το λόγο στον Γραμματέα του Συλλόγου Γιάννη Ψαρράκη προκειμένου να ενημερώσει το Συμβούλιο του Συλλόγου για τις εξελίξεις που υπάρχουν στο θέμα αυτό.
Ο Γραμματέας του Συλλόγου είπε στο Συμβούλιο για το θέμα αυτό : «Τον τελευταίο καιρό υπάρχουν μία σειρά από εξελίξεις και γεγονότα.
Κατά τον μήνα Μάρτιο έγινε αντιληπτό ότι έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ πράξη καθορισμού αιγιαλού και παραλίας στις περιοχές «ΜΟΤΣΟΥ» και «ΑΣΠΡΟΥΔΙΑ» η οποία είχε ζητηθεί από την «ΣΤΕΡΟΠΗ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ» που είναι η εταιρεία που έχει αγοράσει εκτάσεις στην περιοχή αυτή και ενδιαφέρεται για την εγκατάσταση θερμικής μονάδας παραγωγής ηλεκτρισμού.
Η υπόθεση αυτή είχε απασχολήσει την τοπική κοινωνία κατά τα έτη 2008 -2009, η οποία σύσσωμη και με ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου είχε αντιταχθεί στην προοπτική αυτή.
Η πράξη καθορισμού αιγιαλού και παραλίας επανέφερε το θέμα της εγκατάστασης του εργοστασίου δημιουργώντας μεγάλες ανησυχίες.
Μετά από αυτό έγινε προσπάθεια από το Σύλλογο μας, την Ομοσπονδία των Βατικιώτικων Συλλόγων Αττικής και τον Σύνδεσμο Νεαπολιτών, να συνδιοργανωθεί εκδήλωση ενημέρωσης της Βατικιώτικης κοινωνίας για την Δευτέρα του Πάσχα.
Για αντικειμενικούς λόγους η εκδήλωση αυτή δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί.
Στο μεταξύ έγινε γνωστός σχεδιασμός για διασύνδεση της περιοχής με την Κρήτη με υποβρύχιο καλώδιο, σε συνδυασμό με τη σχεδιαζόμενη κατασκευή δικτύου υψηλής τάσης μέχρι τα Βάτικα.
Επίσης έγιναν γνωστές εγκρίσεις προμελετών για εγκατάσταση αιολικών σταθμών σε τοπία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και σε χώρους με αρχαιολογικό ενδιαφέρον (Πίσω Αγιώργης – φαράγγι Πίσω Αγιώργη- δάσος με τις αριές – Αγία Αικατερίνη – Γερμανικό Παρατηρητήριο), καθώς και πράξεις χαρακτηρισμού δημοσίων δασικών εκτάσεων για λογαριασμό εταιρειών εγκατάστασης αιολικών σταθμών ( Ελίκα – Φαρακλό – Προφήτης Ηλίας, Βρομώντας).
Οι εξελίξεις αυτές αφενός μεν καταδεικνύουν πως δίκτυο υψηλής τάσης – διασύνδεση με Κρήτη- εργοστάσιο σε Ασπρούδια – αιολικοί σταθμοί και φωτοβολταϊκά δεν είναι θέματα ανεξάρτητα μεταξύ τους αλλά αλληλένδετα και στην ουσία μέρη ενός ενιαίου ενεργειακού σχεδιασμού μεγάλης κλίμακας που αφορά την περιοχή, αφετέρου δημιούργησαν μεγάλες ανησυχίες στην τοπική κοινωνία η οποία τις εκφράζει με λαϊκές συνελεύσεις ( Ελίκα – Άγιο Νικόλα) καθώς και τη δημιουργία συντονιστικών με την προοπτική δημιουργίας μίας ευρύτερης παμβατικιώτικης συντονιστικής Επιτροπής.
Η υλοποίηση αυτού του μεγάλης κλίμακας ενεργειακού σχεδιασμού είναι φανερό ότι πέρα από τις κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις που θα έχει, έχει αρνητικές επιπτώσεις στη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου, η ανάδειξη και η προστασία των οποίων αποτελούν και τους κύριους καταστατικούς σκοπούς του Συλλόγου μας.
Τα γεγονότα και οι εξελίξεις τρέχουν, η τοπική κοινωνία δραστηριοποιείται και εμείς μένουμε πίσω σε θέματα που είναι αντικείμενα του καταστατικού μας ενδιαφέροντος και θα πρέπει να τοποθετηθούμε στην κατάσταση σύμφωνα με τους καταστατικούς μας σκοπούς και στόχους».
Το Διοικητικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη του τις εξελίξεις στο θέμα αυτό καθώς και τους καταστατικούς του σκοπούς και στόχους,

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι Ο Μ Ο Φ Ω ΝΑ
1) Με την παρούσα απόφασή του να δηλώσει απερίφραστα την αντίθεσή του στην επιχειρούμενη υλοποίηση του ενεργειακού σχεδιασμού για τα Βάτικα, θεωρώντας ότι θα έχει μεγάλες επιπτώσεις στη φυσική και πολιτιστική μας κληρονομιά.
2) Την συμπαράταξή του με την τοπική κοινωνία, η συντριπτική πλειοψηφία της οποίας ανησυχεί βαθύτατα και είναι αντίθετη σε αυτόν τον ενεργειακό σχεδιασμό και για τον οποίο ποτέ δεν ζητήθηκε η γνώμη της, γεγονός που το έχει επιβεβαιώσει και στο παρελθόν με την κατάθεση χιλιάδων υπογραφών.
3) Την έκφρασή της θέλησης συμμετοχής σε συνδιοργανώσεις ενημερωτικών εκδηλώσεων που κύριο στόχο οι θεματικές των θα πρέπει να έχουν την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας στα σχεδιαζόμενα καθώς και εξειδικευμένα στις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην τοπική κοινωνία, στην οικονομία, στο περιβάλλον και τους πολιτιστικούς πόρους των Βατίκων.
4) Την έκφραση θέλησης συμμετοχής σε ευρύτερες συντονιστικές επιτροπές που θα δημιουργηθούν από φορείς (Δήμο ή σωματεία), καθώς και πρωτοβουλίες πολιτών.

Αντίγραφα της απόφασης αυτής προς ενημέρωση να κοινοποιηθούν σε πρώτη φάση στο Δήμο Μονεμβασίας, την Ομοσπονδία Βατικιώτικων Συλλόγων Αττικής, το Σύνδεσμο Νεαπολιτών και την ήδη συσταθείσα συντονιστική επιτροπή Αγίου Νικολάου.
Να δημοσιευθεί η απόφαση αυτή προς ενημέρωση κάθε άλλου φορέα και πολιτών.

Η απόφαση αυτή έλαβε αυξ. αριθ. 5/2012.

Αφού συντάχθηκε το παρόν πρακτικό υπογράφεται ως κάτωθι:

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ

Νίκη Δεληγιάννη Χαράλαμπος Κοντραφούρης
Άρης Μέμιτσας
Μαρία Τσαλαβούτα
Γιάννης Ψαρράκης

Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 1476
Ημερομηνία εγγραφής : 21/08/2009

https://toulipagoulimyi.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης