Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 


Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

Πρόσφατα Θέματα
Εικονοθήκη


Οικολόγοι πράσινοι για τους ....... οικολόγους πράσινους. Empty
Εσωτερικοι σύνδεσμοι

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Αγκυροβολιο Βατικα
MarineTraffic.com
counter

Ιανουάριος 2020
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ημερολόγιο Ημερολόγιο

Gold Life/Gaia Group
Gold Life/Gaia Group

Οικολόγοι πράσινοι για τους ....... οικολόγους πράσινους.

Πήγαινε κάτω

Οικολόγοι πράσινοι για τους ....... οικολόγους πράσινους. Empty Οικολόγοι πράσινοι για τους ....... οικολόγους πράσινους.

Δημοσίευση από Admin Την / Το Τρι Δεκ 11 2012, 17:00

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Κρήτης για τους….Οικολόγους ΠράσινουςΤις θέσεις και της προτάσεις των Οικολόγων Πράσινων Κρήτης, στο πλαίσιο του συνεδρίου του κόμματος που διεξάγεται απο τις 8 έως τις 10 Δεκεμβρίου στην Λαμία, έδωσε στην δημοσιότητα η Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Οργάνωσης Κρήτης των Οικολόγων Πράσινων.
Ολόκληρο το κείμενο είναι το εξής :
«Μετά την ήττα του κόμματος στις τελευταίες εκλογές έγινε επιτακτική η ανάγκη να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά τις πολιτικές και οργανωτικές αδυναμίες που μας έχουν απομονώσει και αδρανοποιήσει. Οι αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, η είσοδος στην Ευρωβουλή και η διαχείριση της χρηματοδότησης που προέκυψε, βρήκαν ένα κόμμα που δεν ήταν ώριμο να αξιοποιήσει τις συνθήκες και να ξεπεράσει τις εγγενείς αδυναμίες του. Ο σεχταρισμός και η εσωστρέφεια που καλλιεργήθηκαν περιόρισαν την παρουσία μας, τις παρεμβάσεις μας στην κοινωνία και το ρόλο μας στο πολιτικό σκηνικό.
Μέσα στο κλίμα της πολύπλευρης κρίσης του συστήματος ο “ρεαλισμός” της εξουσίας και η προσκόλληση σε περιβαλλοντικά ζητήματα χωρίς σύνδεση με τις πολιτικές αιτίες τους δε μας επέτρεψαν να διατυπώσουμε ριζοσπαστικές προτάσεις και πειστικές απαντήσεις. Συχνά οι θέσεις των Οικολόγων Πράσινων δεν ήταν αρκετά ξεκάθαρες και δεν ανταποκρίθηκαν στο κλίμα που διαμόρφωσε η τρομακτική ανεργία, η φτώχεια, η απουσία προοπτικής, η διάχυτη αγανάκτηση των πολιτών και η πόλωση.
Η αντίθεση στις απαράδεκτες δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια δεν εκφράστηκε ξεκάθαρα από την αρχή της κρίσης γιατί εσφαλμένα θεωρήθηκε από αρκετά μέλη του κόμματος ότι ήταν προς την κατεύθυνση των απαραίτητων αλλαγών και όχι προς την κατεύθυνση της εξόντωσης της κοινωνίας όπως αποδεικνύεται. Αυτό συνέβη επειδή εκτιμήθηκε ότι θα επικρατήσουν οι λογικές των ευρωπαϊκών θεσμών και όχι τα λόμπι των νεοφιλελεύθερων που δυστυχώς φαίνεται πως επικρατούν. Είναι απαραίτητο στο μέλλον να επιδείξουμε αποτελεσματικότερη διορατικότητα και αυξημένο πολιτικό κριτήριο.
Είναι φανερό πλέον ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι χρειάζονται ένα ριζοσπαστικό πολιτικό αναπροσανατολισμό που θα δώσει κινητήρια έμπνευση σε παλιά και νέα μέλη για να μην καταλήξουμε να είμαστε “κόμμα της μιας γενιάς”. Για να το πετύχουμε αυτό θα χρειαστεί:
• Να διατυπώσουμε νέες προτάσεις διεξόδου, από τα κάτω και με φαντασία, βασιζόμενοι στην εμπειρία των κινημάτων, που να ανταποκρίνονται στα προβλήματα της καθημερινότητας δίνοντας όραμα και να μιλούν στην γλώσσα που καταλαβαίνουν οι απλοί πολίτες και κυρίως οι νέοι.
• Να στηρίξουμε δραστικά τις πρωτοβουλίες αλληλέγγυας και εναλλακτικής οικονομίας και τις υγιείς συνεταιριστικές δραστηριότητες που αποτελούν έμπρακτα παραδείγματα της βιώσιμης οικονομίας που οραματιζόμαστε.
• Να αντισταθούμε αποφασιστικά στο νεοφιλελευθερισμό των εταιριών, στη συγκέντρωση του πλούτου, στο δανεισμό και τα μνημόνια που υποθηκεύουν το μέλλον και τις ελευθερίες μας, στην ιδιωτικοποίηση δημόσιας περιουσίας και αγαθών. Να αρνηθούμε τη συνεργασία με τα κόμματα που στηρίζουν αυτές τις πολιτικές.
• Να αντισταθούμε στα φαραωνικά έργα ενέργειας -συμβατικά ή ΑΠΕ-, εξόρυξης κοιτασμάτων, άντλησης υδρογονανθράκων, πολεοδόμησης των προστατευόμενων περιοχών κ.ά. που εξαντλούν τους φυσικούς πόρους, καταστρέφουν το περιβάλλον και υπονομεύουν τις τοπικές οικονομίες. Να πρωτοπορήσουμε στην καταγγελία του “πράσινου ξεπλύματος” πολιτικών και επιχειρηματικών πρακτικών. Να στηρίξουμε και να συμμετέχουμε στα κινήματα που αντιστέκονται.
• Να ξεκινήσουμε καμπάνιες για την εξοικονόμηση, την αυτοπαραγωγή ενέργειας με ΑΠΕ, την απαλλαγή από τα χημικά στη γεωργία, τη διατροφική αυτάρκεια, την αποκέντρωση, με προτάσεις που να δίνουν απαντήσεις στα κρίσιμα προβλήματα της καθημερινότητας.
• Να επιβεβαιώσουμε τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό των Οικολόγων Πράσινων αμφισβητώντας με έμφαση την Ευρώπη του νεοφιλελευθερισμού που μας οδηγεί στην εξάρτηση και την ανέχεια. Να καλλιεργήσουμε τη συνεργασία με την Ευρώπη των λαών, τον ευρωπαϊκό νότο και τα Βαλκάνια. Να μην αντιγράφουμε αβασάνιστα τις θέσεις του ΕΠΚ ή του Green New Deal διότι συχνά αποτελούν γενικότητες που μπορούν να ερμηνευτούν ποικιλοτρόπως. Να μη μας καθορίζουν συγκυριακά οι τοποθετήσεις προσωπικοτήτων από άλλα πράσινα κόμματα της Ευρώπης.
• Να σταθούμε κριτικά απέναντι στις συντεχνίες που αρνούνται να μοιραστούν τις ευθύνες της κρίσης, να αγωνιστούμε για την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα για ένα κράτος αρωγό στην παραγωγική ανασυγκρότηση, τη βιώσιμης οικονομία και στον πολίτη, χωρίς να ισοπεδώνουμε τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, χωρίς να απαξιώνουμε συλλήβδην τους δημόσιους υπάλληλους, χωρίς να συναινούμε σε μέτρα όπως οι οριζόντιες απολύσεις.
Είναι φανερό πλέον ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι χρειάζονται μια γενναία οργανωτική ανασυγκρότηση που να βοηθήσει στον περιορισμό κάθε παρεοκρατίας, κάθε σεχταριστικής και γραφειοκρατικής τάσης και να συμβάλλει στην κάθαρση που αισθανόμαστε ότι έχει ανάγκη το κόμμα. Για να το πετύχουμε αυτό θα χρειαστεί:
• Να κατανοήσουμε πως είμαστε κόμμα και όχι κίνημα, αλλά να δώσουμε έμφαση στον κινηματικό χαρακτήρα του κόμματος, χώρο και στήριξη στην κινηματική δράση των μελών μας.
• Να κατακτήσουμε στο εσωτερικό μας τη δημοκρατία, το σεβασμό στον άλλο, στους κανόνες, τις αξίες και την στάση ζωής που οραματιζόμαστε για την κοινωνία. Να κατακτήσουμε την ανανέωση, την ενότητα και την έμπνευση που αναζητούμε για το κόμμα, μέσα από τη δράση.
• Να αναδείξουμε τις Πολιτικές Κινήσεις σε βασικά κύτταρα ζωής του κόμματος ανοιχτά στην κοινωνία. Να περιορίσουμε τις διαρκείς κεντρικές παρεμβάσεις στην πολιτική σκηνή και να επικεντρωθούμε περισσότερο σε ζητήματα στα οποία μπορούμε να πάρουμε πρωτοβουλίες, στα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών και στην αυτοδιοίκηση.
• Το Πανελλαδικό Συμβούλιο να μην είναι συμβούλιο προσωπικοτήτων (όπως έχει καταντήσει). Να περιοριστεί δραστικά ο αριθμός μελών από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Οι Σύμβουλοι να εκλέγονται από τις περιφερειακές οργανώσεις και να τις αντιπροσωπεύουν υπεύθυνα και ουσιαστικά. Να λαμβάνονται υπόψη κατά προτεραιότητα οι εισηγήσεις από τις Π.Ο., τις Π.Κ. και τις Θ.Ο.
• Το συνέδριο μελών να γίνει συνέδριο αντιπροσώπων, δύο από κάθε Π.Κ. και κάθε Θ.Ο. συν τα μέλη του Π.Σ. Απλά μέλη να συμμετέχουν μόνο ως παρατηρητές. Παράλληλα με το Συνέδριο να συνεδριάζουν στην κατάλληλη χρονική στιγμή και οι Π.Κ. και να αποφασίζουν για τη στάση των αντιπροσώπων τους.
• Να εκτραπεί το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης που λαμβάνει το κόμμα (π.χ. 80%) για τη στήριξη των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, των κινημάτων και των δράσεών τους. (Ως τώρα ένα 10% της χρηματοδότησης δίνεται για τέτοιους σκοπούς, κάτι που είναι οπωσδήποτε θετικό). Να ζητείται γι αυτό επαρκής τεκμηρίωση και να θεσμοθετηθεί διαφάνεια, έλεγχος και παρακολούθηση.
Τέλος, προτείνουμε στο Συνέδριο να μην ασχοληθεί καθόλου με την τροποποίηση του καταστατικού, αναδεικνύοντας τη συζήτηση για την ανασυγκρότηση του κόμματος σε απόλυτη προτεραιότητα. Εφόσον στο Συνέδριο αποδειχθεί η βούληση για ένα ουσιαστικό αναπροσανατολισμό, τα όργανα που θα εκλεγούν να προχωρήσουν στην οργάνωση καταστατικού Συνεδρίου μετά από 6 μήνες.
Όταν μπήκαμε στους Οικολόγους Πράσινους είχαμε συγκεκριμένους λόγους και όραμα. Αν δεν επιβεβαιωθούν ξανά, ούτε το κόμμα θα έχει προοπτική, ούτε εμείς θέση σε αυτό.»
Πηγή: flashnews.gr

Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 1476
Ημερομηνία εγγραφής : 21/08/2009

https://toulipagoulimyi.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης