Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 


Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

Πρόσφατα Θέματα
Εικονοθήκη


Καταστατικό Συλλόγου ¨ΤΟΥΛΙΠΑ ΓΟΥΛΙΜΗ" Empty
Εσωτερικοι σύνδεσμοι

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Αγκυροβολιο Βατικα
MarineTraffic.com
counter

Απρίλιος 2020
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Ημερολόγιο Ημερολόγιο

Gold Life/Gaia Group
Gold Life/Gaia Group

Καταστατικό Συλλόγου ¨ΤΟΥΛΙΠΑ ΓΟΥΛΙΜΗ"

Πήγαινε κάτω

Καταστατικό Συλλόγου ¨ΤΟΥΛΙΠΑ ΓΟΥΛΙΜΗ" Empty Καταστατικό Συλλόγου ¨ΤΟΥΛΙΠΑ ΓΟΥΛΙΜΗ"

Δημοσίευση από Admin Την / Το Πεμ Σεπ 03 2009, 19:38

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο
---------------------------------

Άρθρο 1
.................
Ιδρύεται Σύλλογος με την επωνυμία "ΤΟΥΛΙΠΑ ΓΟΥΛΙΜΗ", με έδρα τη Νεάπολη Βοιών Λακωνίας, και περιφέρεια όλη τη περιοχή του Δήμου Βοιών.

Άρθρο 2
..................
ΣΚΟΠΟΙ:
Α. Η ανάπτυξη των δεσμών, η διάδοση του πνεύματος αλληλεγγύης και η καλλιέργεια των σχέσεων:
α. Μεταξύ των μελών του Συλλόγου.
β. Μεταξύ των απανταχού Βατικιωτών.
γ. Με άλλους Συνδέσμους, σπουδαστικούς, εκπολιτιστικούς,
πνευματικούς, φυσιολατρικούς, κ.α της χώρας.
Β. Η παροχή κάθε δυνατής υποστήριξης στα μέλη του Συλλόγου.
Γ. Η διαφώτιση της Κοινής Γνώμης πάνω στα προβλήματα του τόπου μας.
Δ. Η συμβολή στη πνευματική, πολιτιστική, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των μελών του σωματείου αλλά και του τόπου μας.
Ε. Η συνεργασία με επιστημονικούς, πνευματικούς οργανισμούς ή οργανώσεις, με άλλους Συνδέσμους, Συλλόγους κ.λ.π και γενικά με κάθε προοδευτικό φορέα, Ελληνικό ή διεθνή.
ΣΤ. Η ζύμωση των μελών πάνω στα τοπικά μας προβλήματα, και η ενεργή συμμετοχή τους.
Ζ. Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του τόπου, καθώς και η ανάδειξη της φυσικής του ομορφιάς και ιδιαιτερότητας.
Η διατύπωση θέσεων και προτάσεων προς τα όργανα της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σχετικά με τα τοπικά ζητήματα, και τις κοινές υποθέσεις.
Η. Η κατοχύρωση ελεύθερης ανταλλαγής επιστημονικών πληροφοριών και ελεύθερης διακίνησης κοινωνικών, πολιτικών, και φιλοσοφικών ιδεών.
Θ. Η εκτέλεση κοινωφελών έργων στη περιοχή μας.
Ι. Η καθιέρωση ηθικού και υλικού επαίνου σε φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές.
ΙΑ. Η κάθε δυνατή συνδρομή προς τη τρίτη ηλικία.


Άρθρο 3
...................
ΜΕΣΑ:
Τα μέσα για την πραγμάτωση των σκοπών είναι:
Α. Η ανάπτυξη κάθε είδους μορφωτικής, πολιτιστικής και ψυχαγωγικής δραστηριότητας, διαλέξεις, σεμινάρια, εκδόσεις εντύπων, ψυχαγωγικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις - εκδρομές, προβολή ταινιών κ.λ.π, θέατρο, βιβλιοθήκες, αθλητισμός, αναγνωστήρια, εκθέσεις.
Β. Ο συντονισμός των δραστηριοτήτων του Συλλόγου με διαρκή επαφή των μελών του με το Λαό στα πλαίσια της εκλαΐκευσης και μεταφοράς των επιστημονικών γνώσεων και επιτευγμάτων.
Γ. Η συγκρότηση ομάδων εργασίας, εισηγητικών επιτροπών μελετών, τεχνικών επιτροπών.
Δ. Η πραγματοποίηση διαβημάτων - παραστάσεων στις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες. Ακόμη η κατάθεση αναφορών ή και προσφυγών ενώπιον των
διοικητικών Αρχών και της Δικαιοσύνης, όσες φορές διαπιστώνεται ότι από
παράτυπες ή παράνομες πράξεις και ενέργειες κινδυνεύει η βλάπτεται το
φυσικό περιβάλλον του τόπου και οι φυσικές του ομορφιές.
Άρθρο 4
...................
ΜΕΛΗ:
Ο Σύλλογος αποτελείται από τακτικά και επίτιμα μέλη.
Τακτικό μέλος μπορεί να γίνει μετά από αίτηση του κάθε μέλος που έχει γεννηθεί ή που είναι δημότης ή που μένει μόνιμα στα Βάτικα (χωρίς απαραίτητα να έχει την ελληνική υπηκοότητα), ή που ένας από τους γονείς του τουλάχιστον κατάγεται από τα Βάτικα ή που απέκτησε δεσμούς κατόπιν γάμου.
Επίσης άτομα που αγαπούν τα Βάτικα και τις φυσικές του ομορφιές, και μπορούν να συμβάλλουν στην προώθηση των σκοπών και των στόχων του Συλλόγου, χωρίς απαραίτητα να διαμένουν η να κατάγονται από το Δήμο Βοιών.
Την αίτηση αυτή την υποβάλει στο Δ.Σ του Συλλόγου, και αυτό στη συνέχεια την φέρνει για έγκριση στην πρώτη Γενική Συνέλευση που αυτή και μόνο αποφασίζει για την εγγραφή ή όχι του μέλους ως τακτικό.
Επίτιμα μέλη γίνονται μετά από ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης άτομα που προσέφεραν εξαιρετικές υπηρεσίες στο Σύλλογο ή εργάστηκαν για τους ίδιους σκοπούς. Τα Επίτιμα μέλη στερούνται του δικαιώματος ψήφου εκλέγειν και εκλέγεσθαι, έχουν όμως δικαίωμα ψήφου για όλες τις άλλες αποφάσεις της Γ. Συνέλευσης.
Τα Επίτιμα μέλη δεν έχουν δικαίωμα ψήφου σε περίπτωση ψηφίσεως πρότασης για τη διάλυση του Συλλόγου, μετέχουν δε σε όλες τις Γ. Συνελεύσεις του Συλλόγου.
Τα τακτικά μέλη έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, να μετέχουν στις συζητήσεις των Γ. Συνελεύσεων και να ψηφίζουν.
Έχουν επίσης το δικαίωμα να προτείνουν οτιδήποτε κρίνουν ότι συντελεί στην εκπλήρωση των σκοπών του Συλλόγου με έγγραφη πάντα πρόταση τους προς τα όργανα της διοίκησης του Συλλόγου που αυτά είναι υποχρεωμένα να απαντήσουν στην πρόταση.
Τα τακτικά μέλη έχουν την υποχρέωση να εργάζονται για την προαγωγή των σκοπών του Συλλόγου και να αποφεύγουν κάθε δραστηριότητα που αντιστρατεύεται τους σκοπούς αυτούς, καθώς και να καταβάλλουν τη συνδρομή που ορίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο.
Κάθε μέλος που η δραστηριότητα του είναι ενάντια στους σκοπούς του Συλλόγου ή που εμποδίζει την εκτέλεση των αποφάσεων των οργάνων διοίκησης του Συλλόγου, υποβάλλεται στις παρακάτω πειθαρχικές κυρώσεις ανάλογα με τη βαρύτητα της πράξης του:
α. γραπτή επίπληξη. β. προσωρινή αποβολή μέχρι και ένα χρόνο.
γ. διαγραφή. Οι ποινές επιβάλλονται μετά από πρόταση οποιουδήποτε μέλους με απόφαση της Γ. Συνέλευσης με πλειοψηφία των 3/4 των παρόντων.
Πρέπει να κοινοποιείται έγγραφα η καταγγελία δέκα (10) τουλάχιστον μέρες από το Δ. Συμβούλιο που συγκαλεί έκτακτη Γ. Συνέλευση.
Το υπό κατηγορία μέλος μπορεί να προσκομίσει οποιαδήποτε στοιχεία για να υποστηρίξει την αθωότητα του. Αν παραδώσει τα στοιχεία αυτά στο Δ. Συμβούλιο δικαιούται να λάβει απόδειξη.
Είναι δυνατή η ανάκληση της ποινής, που γίνεται με την ίδια διαδικασία.
Η απόφαση πρέπει να είναι δικαιολογημένη, δηλαδή θα πρέπει να μνημονεύει τόσο το άρθρο του καταστατικού όσο και το παράπτωμα.
Μέλος που δόλια κατηγόρησε ψευδώς άλλο με συνέπεια την καταδίκη του δευτέρου διαγράφεται από το Σύλλογο.
Μέλος αποχωρεί από το Σύλλογο για οποιοδήποτε λόγο, μετά από έγγραφη δήλωση του προς το Δ. Συμβούλιο.

Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 1476
Ημερομηνία εγγραφής : 21/08/2009

https://toulipagoulimyi.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Καταστατικό Συλλόγου ¨ΤΟΥΛΙΠΑ ΓΟΥΛΙΜΗ" Empty Απ: Καταστατικό Συλλόγου ¨ΤΟΥΛΙΠΑ ΓΟΥΛΙΜΗ"

Δημοσίευση από Admin Την / Το Πεμ Σεπ 03 2009, 19:40

Άρθρο 5
....................

ΟΡΓΑΝΑ:
Όργανα του Συλλόγου είναι α. η Γενική Συνέλευση β. Το Διοικητικό Συμβούλιο και γ. η Ελεγκτική Επιτροπή.
Η Γενική Συνέλευση είναι το ανώτερο όργανο του Συλλόγου και αποφασίζει για κάθε θέμα που δεν έχει ανατεθεί από τον νόμο ή το παρόν καταστατικό σε άλλα όργανα. Αποφασίζει και για οποιοδήποτε ζήτημα υπαγόμενο κανονικά στην αρμοδιότητα άλλου οργάνου, που θα υπαχθεί στη κρίση της μετά από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του αριθμού των μελών του εν λόγω οργάνου, οπότε και φέρει αυτή την ευθύνη.
Η Γενική Συνέλευση ασκεί τον έλεγχο και την εποπτεία στα άλλα όργανα του Συλλόγου. Αποκλειστική αρμοδιότητα η Γενική Συνέλευση έχει α) να κρίνει τον απερχόμενο απολογισμό του Διοικητικού Συμβουλίου, β) να κρίνει τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής και της Ελεγκτικής Επιτροπής, γ) να αποφασίζει για την έγκριση του προϋπολογισμού και του ισολογισμού και να κρίνει για την απαλλαγή ή όχι του Διοικητικού Συμβουλίου από κάθε ευθύνη με βάση την έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής, ε) να αποφασίζει για κάθε τροποποίηση του καταστατικού, στ) να αποφασίζει για τη διάλυση του Συλλόγου, και ζ) να εκλέγει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Με την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης εκλέγονται Πρόεδρος, Γραμματέας, και Αντιπρόεδρος. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου δεν μπορεί να εκλεγεί Πρόεδρος ή Αντιπρόεδρος. Οι αποφάσεις παίρνονται με ανάταση της χειρός, σε περίπτωση αμφισβήτησης του αποτελέσματος διενεργείται καταμέτρηση.
Για προσωπικά θέματα γίνεται μυστική ψηφοφορία μόνο αν ζητηθεί τέτοια και πάρει σχετική απόφαση η Γενική Συνέλευση.
Οι αποφάσεις παίρνονται με απλή πλειοψηφία των παρόντων εκτός από τις περιπτώσεις που ορίζεται ρητά άλλη πλειοψηφία. Η Γενική Συνέλευση δεν μπορεί να αποφασίζει ούτε με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων, για την προσθήκη θέματος στην ημερήσια διάταξη.
Απόφαση ή ψήφισμα, με έννοια μομφής κατά μέλους, απαιτεί ενισχυμένη πλειοψηφία των 2/3των παρευρισκομένων. Όπου προκύπτει κλάσμα μεγαλύτερο της μισής μονάδας υπολογίζεται η αμέσως επόμενη ακέραιη μονάδα, και όπου μικρότερο της μισής μονάδας η αμέσως μικρότερη ακέραιη μονάδα.
Κάθε χρόνο συγκαλείται μία (1) τακτική Γενική Συνέλευση στο δεύτερο 15θήμερο Δεκεμβρίου. Η τακτική Γενική Συνέλευση του Δεκεμβρίου και μόνο αυτή: α) κρίνει τον απολογισμό του απερχόμενου Δ.Σ. β) εκλέγει τα μέλη της Ελεγκτικής Επιτροπής. γ) διενεργεί εκλογές για την ανάδειξη Δ.Σ.
Η Γενική Συνέλευση συγκαλείται από το Δ.Σ, που την προκηρύσσει 15 ημέρες τουλάχιστον πριν από τη διεξαγωγή της, με πρόσκληση που θα φέρει υπογραφές του Προέδρου και του Γ, Γραμματέα.
Στην προκήρυξη ορίζεται ότι σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση συνέρχεται την επόμενη εβδομάδα την ίδια ημέρα, ίδια ώρα, και στον ίδιο τόπο.
Ταυτόχρονα με την προκήρυξη της Γενικής Συνέλευσης ανακοινώνεται ο αριθμός των μελών και κατάλογος των μελών, όσων δεν έχουν εκπληρώσει τις ταμειακές τους υποχρεώσεις. Μη εντάξει ταμειακά μέλη δεν μετέχουν στη Γενική Συνέλευση.
Η Γενική Συνέλευση βρίσκεται σε απαρτία με την παρουσία περισσοτέρων από τα μισά μέλη . Στη περίπτωση μη απαρτίας διενεργείται νέα Γενική Συνέλευση μετά από μία εβδομάδα στον ίδιο τόπο και την ίδια ώρα ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρόντων, σύμφωνα με την προκήρυξη.
Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις συγκαλούνται για σοβαρά θέματα του Συλλόγου, με απόφαση του Δ.Σ ή έγγραφη αίτηση του 1/7 των μελών του Συλλόγου, ή της Ελεγκτικής Επιτροπής. Σ ε περίπτωση διαφωνίας στο Δ.Σ, η έκτακτη Γεν. Συνέλευση μπορεί να συγκληθεί και από 2 μέλη του Δ.Σ.
Το Δ.Σ είναι υποχρεωμένο σε 7 ημέρες το αργότερο από την υποβολή της αίτησης να συγκαλέσει την έκτακτη Γεν. Συνέλευση. Αν στη δεύτερη περίπτωση το Δ.Σ αδρανεί, η έκτακτη Γενική Συνέλευση μπορεί να συγκληθεί απευθείας από το 1/7 των μελών ή την Ελεγκτική Επιτροπή, ή από 2 μέλη του Δ.Σ. Η πρόσκληση ή η αίτηση για την έκτακτη Γεν. Συνέλευση πρέπει απαραίτητα να αναφέρουν τα θέματα ημερήσιας διάταξης, τόπο, και χρόνο, καθώς να φέρουν και τις υπογραφές των συγκαλούντων.
Η έκτακτη Γενική Συνέλευση προκηρύσσεται 4 τουλάχιστον μέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής της, διεξάγεται δε άσχετα από απαρτία, και μπορούν να συμμετέχουν όλα τα μέλη του Συλλόγου.
Στην ειδική περίπτωση παραίτησης ή έλλειψης του Δ.Σ. έχει το δικαίωμα μέλος του Συλλόγου να υποβάλλει αίτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο να διοριστεί προσωρινή διοίκηση που θα είναι υποχρεωμένη να διενεργήσει εκλογές για την ανάδειξη διοικητικών οργάνων μέσα σε τρεις (3) μήνες από τη δημοσίευση της απόφασης και ως τότε να διαχειρίζεται τις κατεπειγούσης φύσης υποθέσεις του Συλλόγου. Είναι αδιάφορο αν το μέλος αυτό δεν είναι ταμειακά τακτοποιημένο.
Στη περίπτωση που το Δ.Σ πρόκειται να παραιτηθεί σα σώμα, υποχρεούται πρώτα να καλέσει έκτακτη Γεν. Συνέλευση και να φέρει σε αυτή το θέμα της παραίτησης του. Αν το Δ.Σ παραιτηθεί χωρίς να τηρήσει αυτή τη διαδικασία, η έκτακτη Γεν. Συνέλευση θα συγκληθεί με τον παραπάνω τρόπο.
Τόσο για την τροποποίηση των διατάξεων του καταστατικού όσο και για την διάλυση του Συλλόγου, απαιτείται τουλάχιστον η παρουσία των μισών ταμειακά εντάξει μελών του Συλλόγου και πλειοψηφία των 3/4.
Τα πρακτικά των Γενικών Συνελεύσεων καταχωρούνται σε Βιβλίο Πράξεων αυτής, και υπογράφονται από το Προεδρείο που κάθε φορά εκλέγεται.


Έχει επεξεργασθεί από τον/την Admin στις Πεμ Δεκ 06 2012, 16:31, 1 φορά

Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 1476
Ημερομηνία εγγραφής : 21/08/2009

https://toulipagoulimyi.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Καταστατικό Συλλόγου ¨ΤΟΥΛΙΠΑ ΓΟΥΛΙΜΗ" Empty Απ: Καταστατικό Συλλόγου ¨ΤΟΥΛΙΠΑ ΓΟΥΛΙΜΗ"

Δημοσίευση από Admin Την / Το Πεμ Σεπ 03 2009, 19:41

Άρθρο 6
....................

Το Διοικητικό Συμβούλιο.
Ο Σύλλογος διοικείται από το Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο έχει 5 μέλη και η θητεία του είναι διετής. Το νεοεκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο την επομένη της εκλογής του συνέρχεται υποχρεωτικά υπό την προεδρία εκείνου που πήρε τις περισσότερες ψήφους και εκλέγει με μυστική ψηφοφορία μεταξύ των μελών του, τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο, τον Γενικό Γραμματέα, τον Ταμία, και τον Έφορο δημοσίων σχέσεων.
Αυτός που πήρε τις περισσότερες ψήφους στις εκλογές καλεί στην ίδια συνεδρίαση και το απερχόμενο Δ.Σ να παραδώσει στο νέο Προεδρείο τα κλειδιά, τις σφραγίδες, το αρχείο και την περιουσία του Συλλόγου, με πρωτόκολλο παραλαβής που υπογράφεται και από τα δύο Προεδρεία.
Σε περίπτωση ισοψηφίας δύο ή περισσοτέρων, διενεργείται κλήρωση.
Το Δ.Σ συνεδριάζει τακτικά μία φορά το μήνα, συγκαλείται από τον Πρόεδρο
-δυνατό να συγκληθεί και από 2 μέλη- με κοινοποίηση τουλάχιστον πριν από 24 ώρες και με αναφορά του χώρου, χρόνου και θέματος.
Για συνεδρίαση απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον 3 μελών του. Αν δεν υπάρξει απαρτία αμέσως, η συνεδρίαση επαναλαμβάνεται με την ίδια απαρτία σε 2 μέρες. Το Δ.Σ συνεδριάζει έκτακτα οσάκις το συγκαλέσει ο Πρόεδρος ή τουλάχιστον 2 από τα μέλη του. Κάθε μέλος του Δ.Σ μπορεί να προτείνει θέμα για συζήτηση. Οι συνεδριάσεις του Δ.Σ είναι ανοιχτές, εκτός αν αποφασίσει το αντίθετο το Δ.Σ μετά από πρόταση οποιουδήποτε μέλους του. Δικαίωμα λόγου έχουν τα μέλη των Επιτροπών, καθώς και κάθε άλλο μέλος, κατόπιν απόφασης του Δ.Σ.
Σε περίπτωση που οι παριστάμενοι διαταράσσουν τη συνεδρίαση, μπορεί το Δ.Σ. με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών του να αποβάλλει αυτούς που ενοχλούν. Οι αποφάσεις παίρνονται με απόλυτη πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. με φανερές ψηφοφορίες, εκτός από προσωπικά θέματα, για τα οποία ζητηθεί από το 1/3 των παρόντων μελών του Δ.Σ. μυστική ψηφοφορία.
Αποφάσεις που παίρνονται με απόλυτη πλειοψηφία, αναθεωρούνται μόνο με πλειοψηφία των 2/3 των μελών του Δ.Σ. Αποφάσεις που παίρνονται με ομοφωνία των μελών του Δ.Σ. αναθεωρούνται με ομοφωνία των μελών του Δ.Σ. Αποφάσεις του Δ.Σ αναθεωρούνται με αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης.
Μέλος του Δ.Σ. που απουσιάζει από τρεις συνεχείς συνεδριάσεις ή πέντε μη συνεχείς, θεωρείται ότι έχει παραιτηθεί. Μέλος του Δ.Σ. μπορεί να υποβάλλει παραίτηση στο Δ.Σ. Σε περίπτωση αποχώρησης μέλους του Δ.Σ. από αυτό για οποιοδήποτε λόγο, αναπληρώνεται από τον πρώτο επιλαχόντα του ψηφοδελτίου.
Το Δ.Σ. εξακολουθεί να λειτουργεί με όσα μέλη απαιτούνται για την ύπαρξη απαρτίας του, διαφορετικά προκηρύσσεται Γενική Συνέλευση αρχαιρεσιών Δ.Σ.
Το Δ.Σ. παύεται πριν από τη λήξη της θητείας του με απόφαση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που παίρνεται με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων, ή με διατύπωση μομφής. Ειδικά σε αυτές τις περιπτώσεις απαιτείται απαρτία περισσοτέρων του μισού των μελών και πλειοψηφία των 3/4.
Ο Πρόεδρος διευθύνει τις τακτικές και έκτακτες συνεδριάσεις του Δ.Σ., αντιπροσωπεύει το Σύλλογο σε κάθε αρχή και γενικά φροντίζει για την εκπλήρωση των σκοπών του Συλλόγου, και το συντονισμό της δράσης του.
Υπογράφει κάθε έγγραφο που έχει σχέση με το Σύλλογο, αλληλογραφία κ.λ.π.
Ο Αντιπρόεδρος αναπληρώνει τον Πρόεδρο όταν εμποδίζεται από κάποιο λόγο ή απουσιάζει, σε όλα του τα καθήκοντα και συνεργάζεται με αυτόν στην εκτέλεση των αποφάσεων του Συλλόγου, επίσης μπορεί να αναπληρώνει διαδοχικά τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ.
Ο Γ. Γραμματέας ενημερώνει τα μέλη του Δ.Σ. για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, κρατάει τα πρακτικά των συνεδριάσεων, τα οποία υποχρεούνται να υπογράφουν τα παρόντα μέλη του Δ.Σ., συνυπογράφει τα διάφορα έγγραφα μαζί με τον Πρόεδρο, έχει την ευθύνη των βιβλίων του Συλλόγου - πλην του ταμείου του Συλλόγου -, φυλάει τη σφραγίδα του Συλλόγου.
Ο Ταμίας έχει την ευθύνη του ταμείου του Συλλόγου και ελέγχεται από την Ελεγκτική Επιτροπή για την καλή διαχείριση της περιουσίας του Συλλόγου.
Ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων φροντίζει για την καλή οργάνωση των εκδηλώσεων, και γενικά φροντίζει για τις δημόσιες σχέσεις του Συλλόγου.
Μέλος του Δ.Σ. μπορεί να καθαιρεθεί, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης μόνο, με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων, για παράβαση των καθηκόντων του. Τη πρόταση μομφής που συνεπάγεται την καθαίρεση, μπορεί να την κάνει το 1/10 των μελών του Συλλόγου.
Οι πράξεις του Δ.Σ καταχωρούνται σε ειδικό Βιβλίο πράξεων του Δ.Σ.

Άρθρο 7
...................
Εκλογικό Σύστημα.
Οι αρχαιρεσίες διεξάγονται σε ενιαίο ψηφοδέλτιο, στο οποίο μπορεί να εκθέσει υποψηφιότητα οποιοδήποτε ταμειακά εντάξει μέλος.
Στο ενιαίο ψηφοδέλτιο αναφέρονται πρώτα οι υποψήφιοι για την ανάδειξη του Δ.Σ, και αμέσως μετά οι υποψήφιοι για την Ελεγκτική Επιτροπή.
Το ενιαίο ψηφοδέλτιο συμπληρώνεται κατά την έναρξη της διαδικασίας των αρχαιρεσιών, και οποιοδήποτε ταμειακά εντάξει μέλος του Συλλόγου μπορεί να εκφράσει τη βούληση του να συμμετέχει σε αυτό, προφορικά.
Στους υποψηφίους για το Δ.Σ μπορούν να τεθούν μέχρι 3 σταυροί προτίμησης, ενώ στην Ελεγκτική Επιτροπή μέχρι 2.
Οι αρχαιρεσίες διεξάγονται με τη μέριμνα 3μελούς Εφορευτικής Επιτροπής, που εκλέγεται από τη Γεν. Συνέλευση και της οποίας προεδρεύει ο εκλεγόμενος από τα μέλη Πρόεδρος. Εννοείται ότι μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής δεν μπορεί να είναι κανένα από τα υποψήφια στις αρχαιρεσίες μέλη.
Η Εφορευτική Επιτροπή μεριμνά για την έκδοση επαρκών ψηφοδελτίων, για την καταλληλότητα της κάλπης και για κάθε σχετικό με τις αρχαιρεσίες.
Η μέρα των αρχαιρεσιών είναι πάντα Κυριακή και μετά τη ψηφοφορία η Εφορευτική Επιτροπή διενεργεί τη διαλογή των ψήφων και ανακοινώνει τα αποτελέσματα. Οι ενστάσεις υποβάλλονται σε όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας.
Τέλος γίνεται η ανακήρυξη των υποψηφίων που εκλέχτηκαν και οι μη επιτυχόντες ανακηρύσσονται επιλαχόντες.
Οι 5 πρώτοι σε σταυρούς προτίμησης για το Δ.Σ εκλέγονται για το Δ.Σ, και οι 3 πρώτοι σε σταυρούς προτίμησης για την Ελεγκτική επιτροπή εκλέγονται για την Ελεγκτική επιτροπή.

Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 1476
Ημερομηνία εγγραφής : 21/08/2009

https://toulipagoulimyi.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Καταστατικό Συλλόγου ¨ΤΟΥΛΙΠΑ ΓΟΥΛΙΜΗ" Empty Απ: Καταστατικό Συλλόγου ¨ΤΟΥΛΙΠΑ ΓΟΥΛΙΜΗ"

Δημοσίευση από Admin Την / Το Πεμ Σεπ 03 2009, 19:42

Άρθρο 8
..................
Ελεγκτική Επιτροπή.
Η Ελεγκτική Επιτροπή αποτελείται από 3 μέλη..
Εκλέγεται στη τακτική Γενική Συνέλευση για διετή θητεία, με καθήκον την άσκηση ταμειακού και διαχειριστικού ελέγχου του Δ.Σ., και υποβολή σχετικής έκθεσης στην επόμενη τακτική Γενική Συνέλευση ή σε έκτακτη Γεν. Συνέλευση, αν αυτή το κρίνει απαραίτητο ή αν τούτο ζητηθεί από την τακτική Γεν. Συνέλευση.
Τα μέλη της Ελεγκτικής Επιτροπής δεν μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα, για το Δ.Σ. ή την Εφορευτική Επιτροπή.
Η Ελεγκτική Επιτροπή τηρεί Βιβλίο Πράξεων της.Άρθρο 9
....................

Λοιπές Επιτροπές.
Η Γενική Συνέλευση αποφασίζει τη σύσταση επιτροπών ανάλογα με τις ανάγκες του Συλλόγου, μετά από πρόταση οποιουδήποτε μέλους.
Το Δ.Σ. ασκεί τον αποφασιστικό έλεγχο της δουλειάς των επιτροπών και ευθύνεται απέναντι στη Γενική Συνέλευση. Ειδικά όσον αφορά, για επιτροπές για καθαρά τεχνικά καθήκοντα, αυτές μπορεί να τις διορίσει το Δ.Σ., εκτός αν πρόκειται για σοβαρό οικονομικό θέμα, οπότε χρειάζεται η έγκριση της Γεν. Συνέλευσης.

Άρθρο 10
....................

Πόροι.
Πόροι του Συλλόγου είναι οι τακτικές και έκτακτες εισφορές, τα δικαιώματα εγγραφής, πρόσοδοι από τα περιουσιακά του στοιχεία, κάθε είδους δωρεά, και κάθε άλλος νόμιμος πόρος. Δωρεές υπό όρους εγκρίνονται από τη Γενική Συνέλευση. Μέλος που καθυστερεί την εκπλήρωση των οικονομικών του υποχρεώσεων για ένα 3μηνο διαγράφεται με απόφαση του Δ.Σ. και για επανάκτηση των δικαιωμάτων του απαιτείται νέα εγγραφή.
Το ποσό του δικαιώματος εγγραφής ορίζεται αρχικά από την Καταστατική Συνέλευση σε 50 Ευρώ και καταβάλλεται εφάπαξ, και η τακτική εισφορά σε 30 Ευρώ ετησίως.
(Το δικαίωμα εγγραφής αναπροσαρμόζεται στο συμβολικό ποσό του 1 ευρώ και η ετήσια εισφορά σε 15 ευρώ - Απόφαση 1/2011 της Γενικής Συνέλευσης).
Το ποσό του δικαιώματος εγγραφής, καθώς και της τακτικής εισφοράς, αναπροσαρμόζονται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.

Άρθρο 11
...................

Σφραγίδα.
Ο Σύλλογος έχει σφραγίδα κυκλική με τις λέξεις στην περιφέρεια'' ΣΥΛΛΟΓΟΣ ''ΤΟΥΛΙΠΑ ΓΟΥΛΙΜΗ'' - ΔΗΜΟΥ ΒΟΙΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ'', στο κέντρο δε αυτής σύμβολο της τουλίπας "Γουλιμή" που είναι ενδημικό είδος της περιοχής.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
Ο Σύλλογος γίνεται μέλος ομοσπονδίας ή άλλης ένωσης, εφόσον αποφασίσει για αυτό η Γενική Συνέλευση. Σε περίπτωση διάλυσης του σωματείου η περιουσία του περιέρχεται στο Γηροκομείο Νεάπολης.
Όλα τα μέλη του Συλλόγου έχουν καθήκον να εργάζονται για την ευόδωση των σκοπών του Συλλόγου χωρίς αμοιβή ή αποζημίωση, και δικαιούνται να απαιτήσουν την τήρηση του καταστατικού.
Κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται στο παρόν, ρυθμίζεται πάντα σύμφωνα με το πνεύμα του και με το νόμο.
Σε περίπτωση που τα μέλη δεν φθάνουν τα δέκα (10) ο Σύλλογος διαλύεται δικαστικά.

Άρθρο 12
.................

Το παρόν καταστατικό αποτελούμενο από 12 άρθρα διαβάστηκε, συζητήθηκε και ψηφίστηκε κατ' άρθρο και στο σύνολο του, από την Καταστατική Συνέλευση στις ......................................

Νεάπολη ....................................


ΤΑ ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 1476
Ημερομηνία εγγραφής : 21/08/2009

https://toulipagoulimyi.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης