Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 


Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

Πρόσφατα Θέματα
Εικονοθήκη


Αναφορά για τα πλοία στον όρμο των Βατίκων. Empty
Εσωτερικοι σύνδεσμοι

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Αγκυροβολιο Βατικα
MarineTraffic.com
counter

Ιανουάριος 2020
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ημερολόγιο Ημερολόγιο

Gold Life/Gaia Group
Gold Life/Gaia Group

Αναφορά για τα πλοία στον όρμο των Βατίκων.

Πήγαινε κάτω

Αναφορά για τα πλοία στον όρμο των Βατίκων. Empty Αναφορά για τα πλοία στον όρμο των Βατίκων.

Δημοσίευση από Admin Την / Το Παρ Αυγ 20 2010, 15:23

Μία πολύ σημαντική αναφορά του συμπατριώτη μας Τζανέτου Οικονόμου
απο το Λάχι, απόστρατου αξιωματικού της αεροπορίας, Ιπτάμενου μηχανικού
αεροσκαφών, και Ειμπειρογνώμονα - Διερευνητή ατυχημάτων.
Κατά συνέπεια ειδικού ανθρώπου και με πολύ μεγάλη εμπειρεία σε τέτοιου
είδους θέματα.

Αποδέκτης της αναφοράς ήταν και η ΤΟΥΛΙΠΑ ΓΟΥΛΙΜΗ, υποθέτουμε και
άλλοι αρμόδιοι φορείς του τόπου.
Είναι σημαντικό ότι πυκνώνουν οι φωνές ειδικών επιστημόνων που ανησυχούν
με την υφιστάμενη κατάσταση στον όρμο, την περιβαλλοντική υποβάθμιση
που επιφέρει, καθώς και την τεράστια οικολογική καταστροφή που θα επιφέρει
ένα ατύχημα, που στατιστικά είναι θέμα χόνου το πότε θα έλθει.

Αν και πολυσέλιδη η αναφορά δεν κουράζει αφού όσα αναφέρει είναι ιδιαίτερα
σημαντικά.
Η αναφορά αναφέρει αρκετές σχετικές φωτοτυπίες, τις οποίες θα προσπαθήσουμε
σε συμπληρωματική δημοσίευση να τις αναρτήσουμε, προκειμένου να υπάρχει
πλήρης και σαφής εικόνα.

Λάχι Λακωνίας 12-8-2010
1

ΘΕΜΑ: Ανεφοδιασμοί πλοίων στον όρμο Βατίκων.
Διέλευση πλοίων στον δίαυλο Κυθήρων –Ελαφονήσου (στενό Ελαφο-νήσου ).

Την τελευταία δεκαετία γίνονται ανεφοδιασμοί πλοίων (αλλαγές πληρω-μάτων, επισκευές, επιθεωρήσεις, καθαρισμοί, αναμονές για ναύλους, βλάβες κ.λ.π )στην περιοχή όρμου των Βατίκων,με αποτέλεσμα οι κίνδυνοι και οι παρενέργειες για την περιοχή να είναι τεράστιες όπως:

1.Tα πλοία που προσεγγίζουν τον όρμο βατίκων για ανεφοδιασμούς παραβιάζουν από κάθε λογική το περιβάλλον την ομορφιά και την ιστορία του τόπου, καθώς τους διεθνείς -εθνικούς κανονισμούς- νομοθεσίες {ΠΔ 405/96 και ΚΥΑ 8111.1/41/2009, Π.Δ 56/2004/(ΦΕΚ. 47Α/11/2/2004), Ν.3622/2007, ΕΚ.725/2004,SOLAS, ISPS,IMO/ILO,κ.λ.π } και τους κανόνες ασφαλούς προσέγγισης παράκτιων περιοχών –λιμένων. Αγκυροβολώντας σε μικρή απόσταση από τις παραλίες των βατίκων και της Ελαφονήσου ( φωτοτυπία Νο 1),και φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για τήρηση της κοινής Υπουργικής απόφασης της ΚΥΑ8111.1/41/2009 για απόβλητα των πλοίων (στερεά- υγρά), αφού δεν υπάρχουν λιμενικές εγκαταστάσεις-υποδομές παραλαβής αποβλήτων, και ορισμένα πλοία παραμένουν αρκετές μέρες στον όρμο Βατίκων, με αποτέλεσμα οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν να είναι τεράστιοι για τις ανθρώπινες ζωές και την περιοχή. Υποβαθμίζοντας δραματικά το θαλάσσιο περιβάλλον της περιοχής.
Σημείωση: Στη φωτοτυπία Νο1 φαίνεται με δορυφορική απεικόνιση
δεξαμενόπλοιο αγκυροβολημένο περίπου λιγότερο από μισό ναυτικό μίλι τις ακτές Ελαφονήσου στις( 29-7-010).

2. Στο Παλαιόκαστρο που δεν είναι οργανωμένο επίσημα λιμάνι με ανύπαρκτες λιμενικές εγκαταστάσεις εκεί γίνονται τον περισσότερο καιρό οι φορτοεκφορτώσεις, δεν τηρούνται οι διεθνείς- Ελληνικοί κανονισμοί-νομοθεσίες {SOLAS,IMO/ILO(160),ISPS,Ν1568/85 (ΦΕΚ/117Α/18-10-85),ΠΔ 17/96, ΠΔ 294/1988, Π.Δ 405/96, ΚΥΑ 8111.1/41/2009, Π.Δ56-/2004/(ΦΕΚ. 47Α/11/2/2004), Ν.3622/2007,ΕΚ725/2004} και φυσικά δεν υπάρχει σχέδιο ασφαλείας λιμένα καθώς και σχέδιο-κέντρο έκτακτης ανάγκης (απαίτηση I.L.O), όπως έχουν όλα τα πολιτισμένα κράτη για λιμάνια και αεροδρόμια. Με αποτέλεσμα οι κίνδυνοι να είναι πολύ μεγάλοι για τις ανθρώπινες ζωές και την περιοχή. Επί πλέον δεν υπάρχoυν υποτυπώδη μέσα πυρόσβεσης, αλλά ούτε και μια απλή βρύση ύδρευσης, για περιπτώσεις πυρκαγιάς-ρύπανσης-εκρήξεων ή χημικά στα μάτια ανθρώπων, όπως προβλέπουν τα θεσμικά κείμενα ασφάλειας και υγιεινής, αφού γίνονται και μεταγγίσεις καυσίμων –ελαιολιπαντικών για ανεφοδιασμό των πλοίων.

2
3.Ηδη κάποιες μέρες φαίνεται μακροσκοπικά η ρύπανση στη θαλάσσια περιοχή του όρμου των Βατίκων, και οι δερματοπάθειες κολυμβητών και
λουομένων το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί (από πληροφορίες κατοίκων της περιοχής).

4.Παρατηρείται οπτική ρύπανση της περιοχής.

5. Από πρόσφατες έρευνες του ΕΛΚΕΘΕ ο βυθός στον όρμο Βατίκων έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές από τις συνεχείς αγκυροβολίες των πλοίων, με ανυπολόγιστες ζημίες για τους θαλάσσιους πληθυσμούς και πιθανόν για τις ενάλιες αρχαιότητες (πχ περιοχή Παυλοπέτρι, όπου το τελευταίο διάστημα γίνονται και υποθαλάσσιες έρευνες ).

6.Υπερβολική συσσώρευση πλοίων για διέλευση στον δίαυλο Ελαφονήσου –Κυθήρων(στενό Ελαφονήσου), τον τελευταίο καιρό πέρασε πλοίο 300 μέτρων μήκους με ταχύτητα περίπου 20 ναυτικών μιλίων, καταμετρήθηκε από δορυφορική εικόνα. Οι παραπάνω διαπιστώσεις συντελούν στην αύξηση πιθανότητας ατυχήματος μέσα στην περιοχή του όρμου Βατίκων, με καταστροφικές συνέπειες για την περιοχή, όπως φαίνεται και στην έρευνα του ινστιτούτου θαλάσσιας προστασίας Αρχιπέλαγος, και την τριαντάχρονη πτητική μου εμπειρία, και φυσικά αποτυπώνεται σε μια απλή δορυφορική εικόνα .(συνημμένες φωτοτυπίες ΝΟ 2α,2β,2γ).
Οποιοσδήποτε συμπατριώτης μας χωρίς ειδικές γνώσεις ναυτιλίας –αεροναυτιλίας-μηχανολογίας, αν παρακολουθήσει περιστασιακά για μια εβδομάδα το δορυφορικό σύστημα (AIS. Automatic-Identification System) στο διαδίκτυο, την διέλευση πλοίων από την περιοχή μας ( ταχύτητες –έτη ναυπήγησης πλοίων), θα καταλάβει εύκολα το μεγάλο πρόβλημα της περιοχής, όπως βροντοφωνάζουν μερικοί ελληνικοί φορείς για να προλά-βουν τα δυσάρεστα. (πχ το ινστιτούτο Αρχιπέλαγος. )

7. Τα προηγούμενα ναυτικά ατυχήματα της περιοχής δεν είναι αθώα από άποψη στατιστικής μελέτης (πλοίο με χημικά ,βυθισμένο τουρκικό πλοίο στην Αγία Μαρίνα, προσαραγμένο πλοίο στο Γύθειο,Coty Οne (τσιμε-ντάδικό),βουλιαγμένο πλοίο στον Κάβο Μάλεα, το πρόσφατο παρ ολίγον ατύχημα με το λαδάδικο, καταδεικνύουν στατιστικά ότι το μεγαλύτερο ατύχημα είναι πολύ κοντά, και φυσικά με τις υπάρχουσες συνθήκες είναι σίγουρο.

8.Μετα το 2007 έχει αυξηθεί η κίνηση παλαιών πετρελαιοφόρων στην νότια Ευρώπη, λόγω της απαγόρευσης από την USA πλοίων με μονά τοιχώματα να περνούν τα χωρικά της ύδατα λόγω ηλικίας (OIL POLLU-TION ACT OPA 90).


3
9. Μετά τα δύο μεγάλα ναυτικά ατυχήματα της Πύλου, του θαλασσίου πειράματος νετρίνων (Νέστωρα) και των μεγάλων τουριστικών εγκα-τάσεων στη Γιάλοβα Πύλου, όλη η προϋπάρχουσα κίνηση ανεφοδιασμών
πλοίων έχει έρθει στη περιοχή των Βατίκων, με αποτέλεσμα να παρα-τηρείται συνωστισμός πλοίων στην περιοχή.

10. Με την αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω μεταφοράς (διπλά τοιχώματα πλοίων), η συσσώρευση -κίνηση παλαιών πλοίων στην περιοχή θα γίνει υπερβολική (μεταβατικό στάδιο έως το 2015, ή 25 χρόνια ζωής τέλος τα πλοία με μονά τοιχώματα για την Ευρώπη ). Το παραπάνω θα οδηγήσει να συμπιεστούν προς το χειρότερο τα μέτρα ασφαλείας και απαιτούμενοι δομικοί έλεγχοι, όπως το σύστημα Condition-Assessment scheme-cas (δομικοί έλεγχοι σε πετρελαιοφόρα πάνω των 15 ετών με μονά τοιχώματα.). Βέβαια εδώ γεννάτε το ερώτημα πως στην περιοχή μας
θα διαπιστώνεται ότι έχουν γίνει οι παραπάνω έλεγχοι στα πλοία έστω και στα χαρτιά, αφού απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις ναυπηγικής ή μηχανολογίας.

11. Με την κατασκευή των αγωγών Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη και Μπακού Τσειχάν, η κίνηση και η χωρητικότητα των πλοίων ακόμα θα αυξηθεί με ανεξέλεγκτες συνέπειες για την περιοχή.

12. Η παγκόσμια και Ελληνική οικονομική κρίση θα επιδεινώσει το επίπεδο ασφάλειας που προβλέπουν οι κανονισμοί και νομοθεσίες ελέγ-χων των πλοίων.

13. Δεν υπάρχει (traffic control )πλοίων περιοχής 24ωρου βάσης, καθώς και ρυμουλκό ( περιστατικό Σαντορίνης Sea Diamond το ρυμουλκό έκανε ώρες να φθάσει στο ναυάγιο).

14. Δεν υπάρχει πυροσβεστικό πλοιάριο όταν εκδηλωθεί φωτιά αφού γίνονται και εργασίες συντήρησης πάνω στα πλοία-καθαρισμοί κλπ.

15. Η διαδικασία των ανεφοδιασμών όπως γίνεται διώχνει τον τουρισμό και υποβαθμίζει την περιοχή περιβαλλοντολογικά –οικονομικά- τουριστικά.

16.Σχετική αργοπορία λήψης αποφάσεων από τη Ευρωπαϊκή κοινότητα
για τα πετρελαιοφόρα πλοία μονού τοιχώματος, ενώ η USA έχει πιο γρήγορη ανταπόκριση (OPA 90) (απο 2005 κανένα πλοίο πετρε-λαιοφόρο μονού τοιχώματος δεν θα μπαίνει στα χωρικά της ύδατα λόγω ηλικίας).

17.Το κέρδος από τους ανεφοδιασμούς είναι κάποια οικονομικά οφέλη μερικών επιχειρήσεων της περιοχής, τα οποία δεν θα θιγούν αλλά θα

4
τροποποιηθεί η διαδικασία και οι έλεγχοι των πλοίων προς αποφυγή ατυχήματος όπως της Πύλου.

18. Η σύνθεση των πληρωμάτων πλοίων με σημαίες ευκαιρίας διαφόρων εθνικοτήτων (φθηνά εργατικά χέρια) , αντιμετωπίζουν δυσκολία συντονισμού στις επείγουσες καταστάσεις, αυτό συντελεί τα μέγιστα για το
ατύχημα. (προσωπική εμπειρία σαν μέλος πληρώματος αεροσκάφους(C-130) σε έρευνες –διασώσεις πλοίων στο Αιγαίο).

19. Δεν έχω δει ούτε έχω ακούσει να έχουν γίνει περιβαλλοντολογικές μετρήσεις αλλά και να έχουν δοθεί στην δημοσιότητα αποτελέσματα αναλύσεων από τη θάλασσα καθώς και ίζημα πυθμένα, από τους αρμό-διους φορείς της περιοχής, {‘όριο Ευρωπαϊκής Ένωσης TBT (τριβουτυλοκασσίτερος 0,05 mg/kg/ ιζηματος, άκρως τοξική ουσία από κατάλοιπα υφάλων των πλοίων(μουράβιες)-υδροπλάνων}.
(Ενώ το παραπάνω υλικό έχει επίσημα καταργηθεί εντοπίζεται σε ορισμένες μετρήσεις σε ελληνικές θάλασσες και πυθμένες πχ Κυνοσούρα).

20. Οι καιρικές συνθήκες της περιοχής μας γίνονται όλο και πιο ακραίες
λόγο του φαινομένου του θερμοκηπίου ,και το radar καιρού (Σούδας) που καλύπτει την περιοχή μας δεν δίνει εικόνα στο διαδίκτυο, όπως συμβαίνει με τα υπόλοιπα radar καιρού της χώρας μας( Υμηττού – Λάρισας- Ανδρα-βίδας-Αστυπάλαιας-Θεσσαλονίκης κλπ) για άμεση πρόληψη ναυτικού ή αλλού ατυχήματος..(φωτοτυπία Ν0 3).
Στην συγκεκριμένη φωτοτυπία φαίνεται ότι η περιοχής μας δεν καλύπτεται από κανένα μετεωρολογικό radar,για να έχουν πρόσβαση οι άμεσα εμπλε- κόμενοι.

21.Το μεσοδιάστημα μέχρι το 2015 που πιθανόν τελειώνουν οι παρα-τάσεις για τα μονού τοιχώματος πετρελαιοφόρα πλοία, και οι μετασκευές από πετρελαιοφόρα μονού τοιχώματος σε φορτηγά, το διάστημα αυτό το θεωρώ παρά πολύ κρίσιμο από πλευράς ναυτικών ατυχημάτων, και φυσικά με την πρόσφατη αναξιοπιστία που εκδηλώθηκε από Ευρωπαϊκή ένωση για τον Ελληνικό νηογνώμονα τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα έως .επικίνδυνα.

22.Τα αντιρρυπαντικά δίκτυα που υπάρχουν στο Παλαιόκαστρο δεν λύνουν το πρόβλημα μια μεγάλης πιθανής ρύπανσης, και φυσικά αν επικρατούν ακραίες καιρικές συνθήκες είναι αναποτελεσματικά.

23.Οι σκληροί έλεγχοι που πραγματοποιούνται στα στενά του Ελλησπόντου από τις Τουρκικές αρχές(traffic control κλπ) έχουν σαν αποτελέσματα τα πετρελαιοφόρα πλοία με κάποιες παρατηρήσεις να ταξιδεύουν στην υπόλοιπη Μεσόγειο – Βαλκανικές χώρες, με απρόβλεπτες συνέπιες και για την περιοχή.
5
24. Με τόσα πλοία διερχόμενα –αγκυροβολημένα στην περιοχή μας ο σοβαρός τραυματισμός κάποιου ανθρώπου είναι πολύ πιθανόν να συμβεί.
(Πρόσφατος θανάσιμος τραυματισμός μέλους πληρώματος του πλοίου Πορφυρούσα.).

25. Αυτό που γίνεται με τους ανεφοδιασμούς, επειδή η περιοχή είναι κοντά στη διέλευση των πλοίων και δεν απαιτούνται καθυστερήσεις και
επιπλέον καύσιμα, αυτό διευκολύνει τις ναυτιλιακές εταιρείες αλλά φυσικά γίνεται με υποτυπώδη μέτρα ασφαλείας- εξοπλισμό.

26. Η έλευση των πλοίων στην περιοχή θα αυξηθεί όταν ολοκληρωθεί
η οδική αρτηρία Τρίπολης –Λεύκτρου- Σπάρτης (2012), λόγω μικρότερου κόστους μεταφερομένων προϊόντων, εξ αιτίας μικρότερης απόστασης από τον Πειραιά.

27. ΟΙ ανεφοδιασμοί στην περιοχή μας γίνονται ως επί το πλείστον τις νυκτερινές ώρες, αυτό σε συσχέτιση με ανυπαρξία λιμενικών εγκαταστά-
σεων –μέσων έχει σαν αποτέλεσμα ο δείκτης για πρόκληση ατυχημάτων είναι πολύ αυξημένος.

28.Απο τα παραπάνω συμπεραίνεται ότι η πρόκληση ατυχήματος με διαρροή πετρελαιοειδών ή άλλων χημικών στο όρμο Βατίκων είναι
σίγουρο όπως έγινε και στην Πύλο, απλά το χρονικό διάστημα δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί. Επομένως αν η Πολιτεία και οι Τοπικοί φορείς δεν δραστηριοποιηθούν άμεσα και μακροπρόθεσμα οι συνέπειες για την περιοχή θα είναι καταστροφικές.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα για όλον τον Πλανήτη και τη περιοχή μας, πρέπει να είναι το ναυάγιο του πετρελαιοφόρου VALDEZ στα στενά του Princ William στην Αλάσκα, που εδώ και 20 χρόνια η ρύπανση παραμένει στην περιοχή.
Επιπρόσθετα ένα στοιχείο πρέπει να μας ενεργοποιήσει είναι το ότι από δημοσιογραφικές πληροφορίες η κυβέρνηση του προέδρου της Αμερικής Ομπάμα, ετοιμάζεται να τροποποιήσει προς το σκλη-ρότερο(opa 90 αποφυγή ρύπανσης θαλασσών από πετρελαιοειδή ), μετά την καταστροφική διαρροή πετρελαίου στον κόλπο του Μεξικού.


6
Ενέργειες- Μεθόδευση για Απομάκρυνση των Πλοίων πού Ανεφοδιάζονται στον Όρμο Βατίκων με Παράλληλη Απαγόρευση Διέλευσης των Πλοίων από τον Δίαυλο Ελαφονήσου –Κυθήρων (στενό Ελαφονήσου).


Άμεσες Ενέργειες

1.Ενημέρωση-ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας από τον τοπικό ραδιοσταθμό(Μουσικό παλμό), και τα αλλά έντυπα μέσα ενημέρωσης από ειδικούς, για ανάδειξη του προβλήματος και τις καταστροφικές συνέπιες ενός ναυτικού ατυχήματος για την περιοχή.

2.Δημοσιογραφική αποστολή στην Πύλο για καταγραφή συμβάντων –ναυτικών ατυχημάτων και το μέγεθος της ρύπανσης που προκλήθηκε, καθώς και τον τρόπο που έφυγαν οι ανεφοδιασμοί από την Πύλο.

3.Ενίσχυση – αναβάθμιση του Λιμεναρχείου σε προσωπικό και μέσα όπως:
α) Να υπάρχουν πάντα δύο πλώτα σκάφη σύγχρονα, επιχειρησιακά με το αντίστοιχο προσωπικό τους.
β) Να εξετασθεί η δυνατότητα για παραχώρηση από το Λιμενικό ή Frontex ( Ακτοφυλακή Ευρώπης) ή άλλο φορέα, ενός ελικοπτέρου για να σταθμεύει μόνιμα στην περιοχή λόγω κομβικής θέσης περιοχής.
γ) Να στελεχωθεί το Λιμεναρχείο και με δυο αξιωματικούς ή πολιτικό προσωπικό ναυπηγούς- μηχανολόγους μηχανικούς προκειμένου να υπάρξει τεχνογνωσία για ελέγχους στα δεξαμενόπλοια που εισέρχονται στην περιοχή τουλάχιστον όσο διαρκεί η ολοκλήρωση τους για διπλά τοιχώματα, και φυσικά ολοκληρωθούν οι πιθανές μετασκευές από πετρελαιοφόρα σε φορτηγά.(έως πιθανόν 2015).

4.Άμεση απόφαση από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομίας-Ανταγωνιστικότητας –Ναυτιλίας και Προστασίας του Πολίτη, την απαγόρευση εισόδου των πλοίων στον όρμο Βατίκων για ανεφοδιασμούς( νοητή γραμμή ακρωτηρίου Πούντας με Ακρωτηρίου Φράγκου Ελαφονήσου με εναλλακτική λύση Ακρωτηρίου Αγ Ηλία με ακρ φράγκου Ελαφονήσου.( Φωτοτυπία συνημμένη Νο 4ακαι Νο 4β),. εκτός από τα πλοία γραμμής –κρουαζερορόπλοια- πολεμικά- θαλαμηγούς –αλιευτικά-σκάφη αναψυχής-λάντζες. Φυσικά σε άσχημες καιρικές συν-θήκες θα μπορεί να μπαίνει οποιοδήποτε πλοίο μέσα στον όρμο για προστασία της ανθρώπινης ζωής και περουσίας, χωρίς φυσικά να γίνονται
ανεφοδιασμοί (και με πιστή τήρηση των κανόνων ασφαλούς προσέγγισης παράκτιων περιοχών –λιμένων), προκειμένου προστατευθεί η δημόσια

7
υγεία, το θαλάσσιο περιβάλλον, οι ενάλιες αρχαιότητες, και η ασφά-λεια της περιοχής.
Οι ανεφοδιασμοί να γίνονται εκτός όρμου και την προσωρινή θέση ανεφοδιασμών θα καθορίσει το αντίστοιχο υπουργείο.
Μέχρι να ολοκληρωθούν οι μελέτες από τα δύο πανεπιστήμια Πειραιά
και Κολούμπια των ΗΠΑ, και πιθανόν απαγορευτεί η διέλευση πλοίων από
τον μποτιλιαρισμένο δίαυλο Ελαφονήσου- Κυθήρων (στενό Ελαφονήσου)
συμφώνα με την μελέτη του ινστιτούτου. Όπου και πάλι θα επανακα-θορισθεί από το αρμόδιο υπουργείο η νέα θέση για τους ανεφοδιασμούς των πλοίων.

5.Εως ότου υλοποιηθεί η προηγούμενη παράγραφο (4) για την απαγό-ρευση ανεφοδιασμών των πλοίων μέσα στον όρμο Βατίκων από τα δυο
υπουργεία, η Λιμενική αρχή της περιοχής να απαγορεύσει άμεσα την είσοδο πλοίων μέσα στον όρμο για ανεφοδιασμούς, για τους λόγους που προαναφέρθηκαν στην προηγούμενη παράγραφο.

6. Να ενταθούν σταδιακά οι έλεγχοι σε όλα τα πλοία που εισέρχονται στην περιοχή των Βατίκων- Κυθήρων αφού θα έχουμε εξειδικευμένους επιστήμονες και μέσα. Επίσης και περιβαλλοντολογικούς ελέγχους στην περιοχή (θάλασσα-αέρα –πυθμένα καθώς και μετρήσεις για ραδιενέργεια, από πλοία που μεταφέρουν πυρηνικά απόβλητα).
Οι παραπάνω έλεγχοι θα συνεχιστούν για περίπου μια δεκαετία εκεί φαίνεται να έχουν ολοκληρωθεί τα διπλά τοιχώματα των πετρελαιοφόρων
και οι πιθανές μετασκευές σε φορτηγά. Με τους παραπάνω ελέγχους θα φαίνεται πια πλοία τηρούν τους διεθνείς – Ευρωπαϊκούς-Ελληνικούς κανο-νισμούς για μηδενισμό ναυτικού ατυχήματος στην περιοχή.

7.Έως ότου ολοκληρωθούν οι εγκαταστάσεις (υποδομές-εξοπλισμοί-μέσα) στο Παλαιόκαστρο, να υπάρξει σταδιακή τήρηση της Διεθνούς Κοινοτικής -Ελληνικής Νομοθεσίας από όλους τους εμπλεκόμενους
φορείς της περιοχής, για τη αποφυγή καταστροφικών συνεπειών για την ανθρώπινη ζωή και την περιοχή.

8.Υπαρξη ρυμουλκού στην περιοχή με έδρα τον Διακόφτη για γρήγορη αντιμετώπιση ναυτικού ατυχήματος (χαρακτηριστικό παράδειγμα η καθυστέρηση του ρυμουλκού στο Sea diamont στη Σαντορίνη).
Οι λάντζες της περιοχής έχουν μικρή ελκτική ικανότητα και είναι δύσκολο να τραβήξουν πλοίο μήκους 250 μέτρων με περίπου απόβαρο(DWT)-160.000t.

9.Να δοθεί άμεσα από την ΕΜΥ εικόνα του μετεωρολογικού radar της Σούδας (Κρήτης) σε τερματικό στο λιμεναρχείο ή στο διαδίκτυο, όπως


8
συμβαίνει με τα υπόλοιπα radar καιρού της χώρας μας( Υμηττού – Λάρισας- Ανδραβίδας-Αστυπάλαιας-Θεσσαλονίκης κλπ),για άμεση πρόλη-
ψη ναυτικού ή άλλου ατυχήματος από ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή.

10.Να εξετασθεί από τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομίας-Ανταγωνιστικότητας –Ναυτιλίας και Προστασίας του Πολίτη-και πιθανόν το Υποδομών- Μεταφορών- Δικτύων, η δυνατότητα δημιουργίας ενός μικρού (traffic control) περιοχής πλοίων σε μικρό διάστημα, και σε μια πενταετία να ολοκληρωθεί ένα οργανωμένο όπως έχουν (πχ βαλτική Δανία – Εσθονία και δυτικά της Ισπανίας και αλλού).

11.Μέχρι να υλοποιηθεί η πρόταση της παραγράφου 3β για στάθμευση ελικοπτέρου στην περιοχή, να πετά περιστασιακά αεροσκάφος η ελικόπτερο του Λιμενικού ή άλλου φορέα, για εντοπισμό πιθανής ρύπανσης
της περιοχής, και να αναφέρει στον Θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και Λιμεναρχείο περιοχής.

12. Επιπρόσθετη διαφήμιση- ανάδειξη του θαλασσίου πλούτου και γενικά της περιοχής (Παυλοπέτρι –Ελαφόνησος -Σίμος -Παραλίες Νεάπολης-βατίκων-Σπήλαιο Καστανιάς- Φοινικόδασος) από τη τοπική αυτοδιοίκηση και από όλους τους φορείς της περιοχής.

13.Να αναδειχθούν τα στατιστικά στοιχεία διέλευσης πλοίων από τον δίαυλο Ελαφονήσου-Κυθήρων(στενό Ελαφονήσου) που υπάρχουν στο παρατηρητήριο Κυθήρων του ινστιτούτου Αρχιπέλαγος, για την πιθανή τους αξιοποίηση από κάποιο τοπικό ή κρατικό φορέα.


Μεσομακροπρόθεσμες Ενέργειες

1. Να εφαρμοστεί από την Πολιτεία η μελέτη που προτείνει το Ινστιτούτο αρχιπέλαγος, αφού φυσικά ολοκληρωθούν οι επεξεργασίες μελετών από τα δύο πανεπιστήμια Πειραιώς και Columbia(USA),δηλαδή τα πλοία να
περνούν έξω από το στενό Ελαφονήσου και κατ επέκταση αυτά που θέλουν να κάνουν ανεφοδιασμούς να παραμένουν για λίγο όχι μέσα στον όρμο Βατίκων,αλλά μεταξύ όρμου και Κύθηρα(για να μην απολέσει κάποιους οικονομικούς πόρους η περιοχή).
Σημείωση: Τη νέα θέση των ανεφοδιασμών θα επανακαθορίσει το αρμόδιο υπουργείο.

2. Nα μελετηθεί από το υπουργείο Ανταγωνιστικότητας –Ναυτιλίας με την απαγόρευση διέλευσης των πλοίων από το στενό Ελαφονήσου, να εξαιρούνται τα κρουαζιερόπλοια-επιβατικά-θαλαμηγοί, πάντα με την άδεια
9
του (traffic control) και φυσικά με τον καθορισμό ελεγχόμενων διαδρομών και ταχυτήτων, και όχι αυτό που συμβαίνει σήμερα να περνούν πλοία το
στενό Ελαφονήσου με ταχύτητες 20 και πλέον κόμβους. Η εισήγηση αυτή καλό είναι να πραγματοποιηθεί για να μην στερηθούν την μαγευτική ομορφιά της περιοχής οι επιβάτες των συγκεκριμένων πλοίων.

3.Να γίνει μελέτη περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων( από νομαρχία – δήμος) όσον αφορά τούς ανεφοδιασμούς πλοίων στην περιοχή, σε συνάρτηση με την ολοκλήρωση των μελετών από τα δύο πανεπιστήμια. και του ινστιτούτο Αρχιπέλαγος.

4.Ολοκλήρωση από την πολιτεία του (Traffic control)πλοίων περιοχής
με στελεχωμένο προσωπικό όπως αναφέρθηκε πάρα πάνω.

5. Δημιουργία Μαρίνας στο Παλαιόκαστρο για προσέλκυση θαλαμηγών –τουριστών και φυσικά ολοκλήρωση των λιμενικών εγκαταστάσεων και
τήρηση των διεθνών-κοινοτικών-ελληνικών κανονισμών και νομοθεσιών (SOLAS,ILO,IMO-IMTG ,MARPOL,ISPS, ΕK 725/2004,N1568/85, ΠΔ17/96 ΠΔ 294/1988, ΠΔ 405/96.(ΦΕΚ/117Α/18-10-85), ΚΥΑ 8111.1/41/2009, Π.Δ56/2004/(ΦΕΚ. 47Α/11/2/2004),Ν.3622/2007, κ.λ.π) και δημιουργία μια θέσης για το πλοίο της γραμμής και ειδική θέση για λάντζες.

6.Δημιουργία αεροδιαδρόμου-ελικοδρομίου στη περιοχή με τη συμβολή Πολιτείας και της αερολέσχης, αυτό θα συμβάλει στην αποφυγή ρύπανση της περιοχής αλλά και για αερομεταφορές λόγω τραυματισμών (στη αρχή έστω και χωμάτινος).

7.Να δημιουργηθεί εθελοντικός σύλλογος σε περίπτωση ναυτικού ατυχήματος να είναι έτοιμος( εκπαιδευμένος) για δράση πχ ναυάγιο πλοίου prestige Ισπανία, ακόμη και για φυσικές καταστροφές.

8.Την εξέταση δυνατότητας στελέχωσης ενός από τα πλησιέστερα νοσοκομεία Μολάων ή Κυθήρων με γιατρό νευροχειρουργό για τις επείγουσες καταστάσεις τραυματισμών στα πλοία και γενικά κατοίκων της περιοχής, αυτό πάντα σε συνάρτηση με το ελικόπτερο Α/Ν της περιοχής.
(Τα τρία μεγάλα Νοσοκομεία της περιοχής μας Σπάρτης- Μολάων και Κυθήρων δεν διαθέτουν νευροχειρουργό γιατρό).

9. Να σταθμεύει πυροσβεστικό πλοιάριο στη περιοχή και συγκεκριμένα
στο Διακόφτη η Καψάλι, και εάν είναι αδύνατον λόγω οικονομικών δυσκο-λιών, το ρυμουλκό της περιοχής να τροποποιηθεί και να διαθέτει και πυροσβεστική αντλία.

10.Οι τοπικοί φορείς της ενημέρωσης (ραδιοφωνικός σταθμός –εφημερίδες) να καλούν ειδικούς επιστήμονες και γνώστες του θέματος,
10
προκειμένου να ακουστούν όλες οι απόψεις για την καλύτερη λύση του προβλήματος.

11.Να υπάρχει στενή επικοινωνία της τοπικής αυτοδιοίκησης και Λιμενικής αρχής με τα δύο συναρμόδια Υπουργεία και ινστιτούτο θαλάσσιας προστασίας, προκειμένου μεθοδευτεί η απαγόρευση διέλευσης των πλοίων από το δίαυλο Ελαφονήσου-Κυθήρων(στενό Ελαφονήσου) και πάντα σε συσχέτιση με την απομάκρυνση των ανεφοδιασμών μέσα από τον όρμο των Βατίκων.(προσωρινά και μόνιμα)

12.Οι επιχειρήσεις της περιοχής που δραστηριοποιούνται στους ανεφοδιασμούς πλοίων και αυτοί πρέπει να στηρίξουν τις παραπάνω εισηγήσεις-προτάσεις, και ότι άλλο αναβαθμίζει το περιβάλλον και την περιοχή γενικότερα. Διότι αν γίνει μια ναυτική τραγωδία (μεγάλη ρύπανση)
η οργή της Πολιτείας και τοπικής κοινωνίας θα διώξουν τους ανεφοδια-σμούς βίαια όπως έγινε με το μεγάλο ναυτικό ατύχημα στην Πύλου,
(iliad 1995) και ήρθαν στη περιοχή των Βατίκων.

13.Μετά χρονικό διάστημα 4εως 6 ετών περίπου και ανάλογα με την αξιοποίηση στο Παυλοπέτρι και την αναβάθμιση του λιμένα της Καλαμάτας,
να επανεξετασθεί από την Τοπική κοινωνία –Τοπική αυτοδιοίκηση –Πολι-τεία αν θα διακοπούν οριστικά ή συνεχίσουν να γίνονται οι ανεφοδιασμοί, φυσικά συμφώνα με διεθνή και Ελληνική νομοθεσία.

Τζανέτος Οικονόμος
Απόστρατος αξιωματικός αεροπορίας
Ιπτάμενος μηχανικός αεροσκαφών
Εμπειρογνώμων - Διερευνητής ατυχημάτων
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 1476
Ημερομηνία εγγραφής : 21/08/2009

https://toulipagoulimyi.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Αναφορά για τα πλοία στον όρμο των Βατίκων. Empty Απ: Αναφορά για τα πλοία στον όρμο των Βατίκων.

Δημοσίευση από Nostos Την / Το Κυρ Αυγ 22 2010, 20:31

Πολύ ενδιαφέρουσα φαίνεται η εργασία του συμπατριώτη μας.

Θέλει μελέτη.
Nostos
Nostos

Αριθμός μηνυμάτων : 565
Ημερομηνία εγγραφής : 10/09/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Αναφορά για τα πλοία στον όρμο των Βατίκων. Empty Απ: Αναφορά για τα πλοία στον όρμο των Βατίκων.

Δημοσίευση από Admin Την / Το Τρι Αυγ 31 2010, 19:02

Μετά το συμπατριώτη μας Τζανέτο Οικονόμο, επίσης ο
συμπατριώτης μας πλοίαρχος Ε.Ν Χαράλαμπος Βαρβαρέσος
σε μία πολυσέλιδη αναφορά του μιλάει για την κατάσταση
στον όρμο με τις αγκυροβολίες των πλοίων, και τις
παραβιάσεις της νομοθεσίας που γίνονται.

Σε παράθεση ακολουθεί το κείμενο.

ΠAΛAIOKAΣTΡO ΒOIΩN KAI OΡMOΣ ΒΟΙΩΝ (ΒATIKΩN)ΛAKΩΝIAΣ = ΞEΦΡΑΓΟ AMΠEΛΙ.
EΦOΔIAΣMOI /AΓΚYΡOΒOΛIEΣ /ANAMONEΣ ΓIA NAΥΛO /KAIΡIKEΣ ΣYNΘΗKEΣ / EΠIΣKEΥEΣ / EΠIΘEΩΡΗΣEIΣ / KTΛ ΠΛOIΩN ΣTA ΒATIΚA ΛAKΩNIAΣ EINAI ΠAΡANOMEΣ KAI ΠΡEΠEI NA ΣTAMATΗΣOΥN.

OΥTE ΣE XΩΡEΣ TΡITOKOΣMIKEΣ ΔEN ΣYMΒAINOΥN, OΣA ΠAΡANOMA
ΣYNTEΛOΥNTAI ΣTA ΒATIKA ΛAKΩNIAΣ.
OI ΔΙΕΘΝΕΙΣ NOMOΘEΣIEΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΜΟ ΚΑΙ ILO ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ Ο ΜΕΝ ΠΡΩΤΟΣ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ, ΜΕ ΤΟΥΣ SOLAS, MARPOL , STCW, TΗΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΡΑΜΜΩΝ ΦΟΡΤΩΣΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΗΤΗΚΟΤΗΤΑΣ
ΦΟΡΤΙΩΝ, Ο ΔΕ ILO ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΘΕΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΕΝ ΠΛΩ ΚΤΛ, ΕΝΩ Ο ΙΜΟ ΚΑΙ Ο ΙΛΟ ΘΕΤΟΥΝ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΦΗ , ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΛΟΣ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ
ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΚΥΡΩΣΕΙ, ΣΤΑ ΣΚΑΦΗ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ.
ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΚΥΡΩΣΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ.
ΟΜΩΣ AYTO ΔEN ΦAINETE NA IΣXYEI ΓIA TA ΒΑΤΙΚΑ.
OI KINΔYNOI ΓIA TA ΒATIKA KAI THN YPOΒAΘΜIΣΗ TOΥΣ, ΔEN EINAI AΠΛA ΒEΒAIOI , EINAI OΡATOI.
H ΔE ΣYMΠEΡΙΦOΡA TΩN AΡXΩN EINAI ΠOΛY KATΩTEΡΗ TΩN ΠEΡIΣTAΣEΩN.
ENΔIAΦEΡONTAI MAΛΛON ΓIA ΣYMΦEΡONTA TΩN OΛIΓΩN, OΡIΣMENΩN, (EΦOΠΛIΣTΩN, TOΠIKΩN ΠΡAKTOΡΩN KTΛ),
AΔIAΦOΡΩNTAΣ ΓIA TO ΠAΡΩN KAI TO MEΛΛΟN TOΥ TOΠOΥ KAI IΣΩΣ THN EΘNIKΗ KYΡIAΡXIA THΣ ΧΩΡΑΣ ΓENIKOTEΡA, (MH EΦAΡMOΓΗ NOMOΘEΣIΩN ΠOΥ ΠΡOΒΛEΠONTAI AΠO TO ΠΡATIΓAΡIΣMA TΩN ΠΛOIΩN, ΣΧETIKA ME EIΣOΔO/AΓΚYΡOΒOΛIA KAI ΠAΡAMONH ΣTA ΧΩΡIKA YΔATA ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ, ΣTΗN EΛΛAΔA EINAI TA 6 N.MIΛIA)
KATA TΟN IΔIO ANEΞEΛEΓΚΤO TΡOΠO ΘA MΠOΡOΥΣAN NA
ΠΡOΣEΓΓIΣOΥN/ AΓΚYΡOΒOΛΗΣOΥN/ ΠAΡAMEINOΥN Π.X TOΥΡΚIKA ΠOΛEMIKA ΠΛΟΙA EΠIKAΛOΥMENΑ KAIΡIKEΣ ΣYNΘHKEΣ KTΛ.
A . H XΡΗΣΙMOΠΟΙΗΣΗ TOΥ OΡMOΥ ΠAΛAIOKAΣΤΡΟΥ ΒΟΙΩΝ, ΓIA
ΦOΡTOEKΦΟΡTΩΣΗ EΦOΔIΩN, ΛIΠANTIKΩN, AΛΛAΓEΣ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩN KTΛ ΠΛOIΩN ΔIEΘNΩN ΠΛOΩN, EINAI ΠAΡANOMΗ KAI ΠΡEΠEI AMEΣA NA ΣTAMATΗΣEI.
1. ΔIOTI TO ΠAΛAIOKAΣTΡO ΔEN EINAI ΛIMANI , ΔEN YΠAΡΧΕΙ MEΛETΗ/ AΞIOΛOΓΗΣΗ OΥTE EINAI XAΡAKTΗΡΙΣΜΕΝΟ AΠO TA
AΡMOΔIA YΠOΥΡΓΕΙΑ.
OΡIΣMENOI ΠΡOΣ TO ΣYMΦEΡON TOΥΣ ΔIA EΜΒAΠTIΣEΩΣ TO AΠOKAΛOΥN ΛIMANI.
2. ΔIOTI ΣTO ΠAΛAIOKAΣTΡO ΔEN YΠAΡXEI ΛIMENAΡXEIO.
3. ΔIOTI ΔEN YΠAΡΧΕΙ TEΛΩNEIO.
4. ΔIOTI ΔEN YΠAΡXEI AΣΦAΛEIA ISPS (SECURITY) OΥTE ΣXEΔIO AΣΦAΛEIAΣ ΛIM ENIKHΣ EΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.
EINAI AΥTONOΗTO OTI EΥKOΛA EKEI MΠOΡEI NΑ ΦOΡTOEKΦΡTΩΘEI OTIΔΗΠOTE ΠAΡANOMO,
OΠΩΣ OΠΛA KTΛ ME OΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ, NAΡKΩTIKA, MEΓAΛEΣ ΠOΣOTΗTEΣ AΦOΡOΛOΓΗTΩN TΣIΓAΡΩN ΠOTΩΝ
NA ΔΙΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΤΛ.
ENΩ O KINΔYNOΣ ΡYΠANΣΗΣ EINAI ΠOΛY MEΓAΛOΣ.

B. OI ΠΡOΣEΓΓΙΣΕΙΣ, AΓΚΥΡΟΒΟΛΙΕΣ ΠΛOIΩN ΔIEΘNΩN ΠΛOΩN ΣTON OΡMO ΒATIΚΩN ΓENIΚA , ΓIA ΠAΡAΛAΒΗ EΦOΔIΩN, AΛΛAΓEΣ ΠΛΗΡΩMATΩN, EΠIΣKEΥEΣ, EΠIΘEΩΡΗΣΕΙΣ, ANAMONΗ NAΥΛΟΥ,ΠAΡOΠΛIΣMO, KAKOKAIΡIA, ΒΛAΒΗ, ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥΣ ΥΦΑΛΩΝ KTΛ, ΠΡEΠEI NA ΣTAMATΗΣOΥN ΔIOTI EINAI ΠAΡANOMEΣ.
1. ΔIOTI ΔEN TΗΡOΥNTAI OI IΣXYOΥΣEΣ ΔIEΘNEIΣ ΚΑΙ ΕΘNIKEΣ NOMOΘEΣIEΣ.
2.EΠEIΔΗ ME ΠOIKIΛOΥΣ TΡOΠOΥΣ ΡYΠAINOΥN TH ΘAΛAΣΣA,
YΠOΒAΘMIZOΥN / KATAΣTΡEΦOΥN THN TOΥΡIΣTIKΗ ANAΠTΥΞΗ KAI
ANTAΓΩNIΣTIKOTΗTA THΣ ΠEΡΙΟΧΗΣ.
TA “KAKΩΣ” ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΝΤΑ ΠΛΟΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛEΥΘEΡOEΠOIKINΩNOΥN (ΠΡATIΓAΡOΥN ) KANONIKA, TO ΠΡATIΓAΡIΣMA ΣYNEΠAΓETAI ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΠΡΑΚΤΟΡΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 72 ΩΡΕΣ
ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΛΟΥ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟY ΘΑ ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ, ΣΤΟ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ, ΣΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΕΙΟ, ΣΤΟ ISPS (SECURITY) ΠOY ΣTA BATIKAΔEN YΠAΡXEI,
ΕΠΙΣΗΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ, ΑΠΟΡΙΜΜΑΤΩΝ, AΠOΒΛΗTΩN (SEWAGE), ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ (SEWAGE TREATMENT ).
EIΔOΣ KAI ΠOΣOTHTA XHMIΚΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ( SEWAGE TREATMENT).
ΤΡΕΧΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (SECURITY LEVEL).
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ PORT STATE CONTROL (KΡΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΛΙΜΕΝΩΝ).
ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΛΘΕΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ PSC
“Η ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΝΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΘΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ.
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΠΛΟΙΩΝ, ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΛΙΜΕΝΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ Η ΝΕΑ ΟΔΗΓΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ “ΕΡΙΚΑ ΙΙΙ”ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ ΤΗΝ 1/1/2011.
Η ΝΕΑ ΟΔΗΓΙΑ 2009/16/ΕΚ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ
ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ
ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΠΛΟΙΩΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ (PARIS MOU)
OΠΩΣ:
EΛEΓΧO IΣXYOΣ ΠIΣTOΠOIΗTIKΩN ΠΛOIOΥ, HMEΡOMΗNIA TEΛEΥTAIAΣ EΠIΘEΩΡΗΣΗΣ (PARIS MOU) (PARIS MEMORANDUM OF UNDERSTANDING).
TO NEO ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΘΕΤΕΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΕΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕΛΗ ΑΛΛA ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΝΑYΤΙΛΙΑΣ.
ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΝΑΥTΙΛΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΙΑΝ, Η ΝΕΑ ΟΔΗΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΠΛΕΟΥΝ ΣΕ ΛΙΜΑΝΙΑ “ Η ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΟ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕΛΟΥΣ , ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΕΝΕΡΓΕΙEΣ.
ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΩΝ NIR, ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΛΟΙΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΘΕ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΛΕΕΙ ΣΕ ΛΙΜΕΝΕΣ “ Η ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ PARIS MOU, ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΡΟΦΙΛ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ, ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ, ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΛΟΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑΠΛΕΕΙ “Η ΑΠΟΠΛΕΕΙ ΑΠΟ ΛΙΜΕΝΑ “Η ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ PARIS MOU, AΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ Η ΝΕΑ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ,
Η ΝΕΑ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Η ΘΕΤΙΣ , Η ΟΠΟΙΑ ΘΑΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΝΙΡ,
ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΣΙΡΕΝΑΚ, ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΛΟΥΣ / ΑΠΟΠΛΟΥΣ ΠΛΟΙΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΝΤΑΛΑΓΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ (SAFE SEA NET) ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕΛΗ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΚΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΔΙΑΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ SAFE SEA NET.
OI ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΛΟΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑΠΛΕΕΙ “Η ΑΠΟΠΛΕΕΙ ΣΕ ΛΙΜΕΝΑ “Η ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΕΙΝΑΙ:
1. ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ 72 ΩΡΩΝ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΟ ΚΑΤΑΠΛΟΥ
Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ 'Η Ο ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ “Η Ο ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟ ΓΙΑ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 72 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΤΑΠΛΟΥ “ ΠΡΙΝ ΑΠΟΠΛΕΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΛΙΜΑΝΙ ΕΑΝ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 72 ΩΡΕΣ.
Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΗΔΗ ΑΛΛΑ ΑΠΟ 1/1/2011 ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΠΡΟΦΙΛ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΦΟΡΟ, ΕΠΙΒΑΤΗΓΟ, ΥΓΡΑΕΡΙΟ, ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΧΗΜΙΚΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΧΥΜΑ ΦΟΡΤΙΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ.
2. ΤΟYΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΑΚΟΥΛΟΥΘΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΛΟΙΟΥ , ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ PARIS MOU (ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ).
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ “Η ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ “Η ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΝΕΡΓΗΘΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ “Η ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ.
ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΑ , ΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ , Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΦΟΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΕΡΜΑΤΟΣ, ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΥΠΟΣ ΦΟΡΤΙΟΥ.
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΩΡΑ ΚΑΤΑΠΛΟΥ / ΑΠΟΠΛΟΥ ΚΑΘΕ ΠΛΟΙΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΟ SAFE SEA NET, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ Η ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ THETIS.
ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΜΗ ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΩΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΠΡΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟ ΠΛΟΙΟ ΝΑ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟ ΠΡΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΜΕΣΟΛΑΒΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕΛΗ ΚΥΡΩΣΕΙΣ.
ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΛΙΜΕΝΟΣ (PSC) ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.
STATUTORY SURVEYS AND CERTIFICATES= ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ SURVEY DATES EXPIRY DATES DATE OF LAST SURVEY
GMDSS EQUIPMENT SURVEY=GLOBAL MARITIME DISTRESSAND SAFETY SYSTEM
=ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.
LIFE RAFTS= ΣΩΣΙΒΙΕΣ ΣΧΕΔΙΕΣ.
LIFE BOATS= ΣΩΣΙΒΙΟΙ ΛΕΜΒΟΙ.
NAVIGATIONAL EQUIPMENT= ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΝΑΥΣΙΠΛΟΙΑΣ
LIFE SAVING REQUIREMENTS/OTHER APPLIANCES
FIREFIGHTING= ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΠΥΡΚΑΙΑΣ
MARPOL SURVEYS= ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΡΥΠΑΝΣΗΣ
LOAD LINE SURVEYS= ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΓΡΑΜΜΩΝ ΦΟΡΤΩΣΗΣ
CLASSIFICATION AND OTHER SURVEYS
MACHINERY= ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ
BOILERS= ΑΤΜΟΛΕΒΗΤΕΣ
ELECTRICAL= ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ
CREW RESPONSIBILITIES= ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ
COMMUNICATION= ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ( ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΛΩΣΣΑ Η ΟΠΟΙΑ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ(SMM) ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΦTIAXNETAI ΚΑΙ ΑΝΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΔΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ DOC ( DOCUMENT OF COMPLIANCE)
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΩΔΙΚΑ (ΙSΜ)
ABANDON SHIP DRILLS AND LSA EQUIPMENT= ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΠΛΟΙΟΥ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΖΩΗΣ.
FIRE DRILLS AND FFA EQUIPMENT = ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΠΥΡΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΠΥΡΚΑΙΑΣ.
DAMAGE AND FIRE CONTROL PLANS = ΣΧΕΔΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΖΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΥΡΚΑΙΑΣ.
MANUALS AND INSTRUCTIONS = ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ
ISM CODE = ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ.
BRIDGE AND RADIO OPERATIONS AND EQUIPMENT = ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΓΕΦΥΡΑΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝ ΡΑΔΙΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
CARGO OPERATIONS = ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΤΙΟΥ.
OPERATION OF MACHINERY = ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ.
BUNKERING OPERATIONS = ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΤΡΕΛΕΥΣΕΩΝ.
CONTROL OF OIL MIXTURES FROM MACHINERY SPACES = ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕΝΤΙΝΟΝΕΡΩΝ.
CONTROL OF GARBAGE = ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ.
CONDITION TOP SIDE TANKS = ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΩ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ.
CONDITION OF FORE PEAK AFTER PEAK = ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΩΡΑΙΑΣ & ΠΡΥΜΝΑΙΑΣ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΖΥΓΟΣΤΑΘΜΙΣΗΣ.
CONDITION OF DECK AREAS = ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑΤΩΝ.
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΥΤΩΝ.
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΜΙΩΝ ΚΥΤΩΝ.
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΚΕΠΑΣΜΑΤΩΝ ΚΥΤΩΝ.
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΑΕΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΥΤΩΝ, ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΤΛ.
EΛΕΓΧΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ PARIS MOU.
1. INTERNATIONAL TONNAGE CERTIFICATES = ΠΙΣΤΟΠΟΙΙΤΙΚΟ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.
2. PASSENGER SHIP CERTIFICATE = ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΠΙΒΑΤΗΓΟΥ
3. CARGO SHIP SAFETY CONSTRUCTION CERTIFICATE = ΠΙΣΤΟΠΟΙΙΤΙΚΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ.
4. CARGO SHIP SAFETY EQUIPMENT CERTIFICATE = ΠΙΣΤΟΠΟΙΙΤΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΞΑΡΤΙΣΜΟΥ.
5. CARGO SHIP RADIO TELEGRAPFY CERTIFICATE.
6. CARGO SHIP RADIO TELEPHONY CERTIFICATE.
7. CARGO SHIP SAFETY RADIO CERTIFICATE = ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΡΑΔΙΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ.
8. EXEMPTION CERTIFICATE AND ANY CARGO LISTAS PER SOLAS II-2/53.1.3
9. CARGO SHIP SAFETY CERTIFICATE = ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
10. DOCUMENT OF COMPLIANCE = ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ( ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ).
11. DANGEROUS GOODS SPECIAL LIST OR MANIFEST = ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΦΟΡΤΙΩΝ.
12. INTERNATIONAL CERTIFICATE OF FITNESS FOR THE CARRIAGE OF LIQUEFIED
GASES IN BULK = ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΥΓΡΑΕΡΙΩΝ ΚΤΛ.
13. IOPP INTERNATIONAL OIL POLLUTION PREVENTION CERTIFICATE =
ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΡΥΠΑΝΣΗΣ.
14. INTERNATIONAL LOAD LINE CERTIFICATE = ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΡΑΜΜΗΣ ΦΟΡΤΩΣΗΣ.
15. OIL RECORD BOOK PARTS I AND II, = ΒΙΒΛΙΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ.
16. SHIPBOARD OIL POLLUTION EMERGENCY PLAN = ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ.
17. CARGO RECORD BOOK = ΒΙΒΛΙΟ ΦΟΡΤΙΟΥ.
18. MINIMUM SAFE MANING = ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΕΠΑΝΔΡΩΣΗΣ.
19. CERTIFICATES ISSUED IN ACCORDANCE WITH STCW CONVENTION =
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ,ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΚΤΛ.
20. MEDICAL CERTIFICATES = ΙΑΤΡΙΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ.
21. STABILITY INFORMATION = ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΥΣΤΑΘΕΙΑΣ.
22. CERTIFICATES AS TO THE SHIP HULL STRENGTH AND MACHINERY =
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ,
INSTALLATIONS ISSUED BY THE CLASSIFICATION SOCIETY.
23. SURVEY REPORT FILES.
24. DOCUMENT OF AUTHORIZATION FOR THE CARRIAGE OF GRAIN.
25. FOR OIL TANKERS THE RECORD OF OIL DISCHARGE MONITORING AND CONTROL SYSTEM FOR THE LAST BALLAST VOYAGE = ΒΙΒΛΙΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΦΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΑΞΙΔΙ.
26. THE MUSTER LIST = ΠΙΝΑΚΑΣ ΓΥΜΑΝΣΙΩΝ &ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ.
27. SHIPS LOG BOOKS WITH RESPECT TO THE RECORDS OF TESTS AND DRILLS AND THE LOG FOR RECORDS OF INSPECTION AND MAINTENANCE OF LIFESAVING APPLIANCES AND ARRANGEMENTS.
28.REPORT OF PREVIOUS PORT STATE CONTROL INSPECTION = ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΛΙΜΕΝΟΣ.
29.CARGO SECURING MANUAL = ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΦΟΡΤΙΟΥ.
30. BULK CARRIER BOOKLET.
31.FOR PASSENGER SHIPS LIST OF OPERATIONAL LIMITATIONS.
32. LOADING/UNLOADING PLAN FOR BULKCARRIERS = ΣΧΕΔΙΟ ΦΟΡΤΟΕΚΦΟΡΤΩΣΗΣ.
33.GARBAGE MANAGEMENT PLAN ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ.
34. GARBAGE RECORD BOOK= BIBΛΙΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩN.
35. CERTIFICATE OF INSURANCE OR ANY OTHER FINANCIAL SECURITY IN RESPECT FOR OIL POLLUTION DAMAGE.
36. TABLE OF SEABOARD WORKING ARRANGEMENTS (SEE ILO CONVENTION NO.180 AND STCW95).
37. RECORD OF HOURS OF WORK OR REST OF SEAFARERS ILO CONVENTION NO.180.
38. INTERNATIONALAIR POLLUTION = ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ.
39. SMC = ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ.
40. ISSC = ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΛΟΙΩΝ.
41. SEWAGE CERTIFICATE = ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ.
42. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΓΕΦΥΡΑΣ, ΜΗΧΑΝΗΣ, ΡΑΔΙΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ.
43. ΝΑΥΤΟΛΟΓΙΟ.
44.ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ.
45.ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΜΥΟΚΤΟΝΙΑΣ.
46. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗ, ΖΗΜΙΑ ΚΤΛ, ΝΟΜΟΣ 314/76 ΟΠΩΣ ΤΡΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 07 ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ1992, ΣΧΕΤΙΚΟ Π.Δ 197/95 581.
YΠOΒOΛΗ ΣΧΕΔΙΟΥ / ΔIAXΕΙΡΙΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ EΡMATOΣ,
BALLAST WATER REPORTING FORM ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ IMO BALLAST WATERΜGUIDELINES RES. A.868(20), ΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΤΟΝ ΑΛΛΩΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΕΡΜΑΤΟΣ ΕΝ ΠΛΩ 200 ΝΜ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΒΑΘΟΣ 2000 ΜΕΤΡΑ, ΩΣΤΕ ΝΑΑΠΑΛΑΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΕΡΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΡΜΑ (ΣΑΒΟΥΡΑ) ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΚΑΘΑΡΙΣΙΕΣ, ΛΑΔΙΑ, ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΠΙΒΛΑΒΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ASTERIAS AMURENSIS, VIBRIO CHOLARAE, UNDARIA PINUATIFIDA, EUROPEAN GREEN GRAB, MINEMIOPSIS LADY, HOLOPHILA STIPULACER, CAULERPA TAXIFOLIA, CAULERPA RACEMOSA, RHOPILENA NOMADICA KTΛ.
ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ Η ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝ ΠΛΩ ,ΤΟ ΕΡΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΣΤΕΡΙΑ ΟΠΟΥ H ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΟΞΕΙΔΩΤΙΚΩΝ ΟΠΩΣ ΟΖΟΝ, ΧΛΩΡΙΟ , ΦΙΛΤΡΑΡΙΣΜΑ ,ΘΕΡΜΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ , ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΟΞΥΓΟΝΟΥ ΚΤΛ.
ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ KATAΛOIΠΩN KAΥΣΙMΩN.
ΣΧΕΔΙΟ ΔΑΙΧΕΙΡΙΣΗΣ AΠΠOΡΡIMATΩN KTΛ.
YΠOΒOΛΗ ΔΗΛΩTIKΩN ΣTO TEΛΩNEIO ΣXETIKA ME ΦOΡTIO, ΠΛOIO, ΠΛΗΡΩMA.
EΛEΓXO TAΞΙΔIΩTIKΩN EΓΓΡAΦΩN ΠΛΗΡΩMATOΣ AΠO TMΗMA AΛΛOΔAΠΩN.
YΓEIONOMIKOΣ EΛEΓΧOΣ ΠΛΟΙΟΥ / ΠΛΗΡΩMATOΣ.
EΛEΓΧOΣ ΦAKEΛΩN ISM, EΠAΡKEIA NAΥTIKΩN XAΡTΩN KAI ΒIΒΛIΩN KAΘΩΣ ΚΑΙ OI ANAΛOΓEΣ TAKTIKEΣ ΔIOΡΘΩΣEIΣ TOΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ NOTICE TO MARINERS.
KATAΣTAΣΗΣ ΣKAΦOΥΣ ΩΣ ΠΡOS ΦΘΟΡΑ ΕΛΑΣΜΑΤΩΝ/
OΞEIΔΩΣEIΣ / ΔIAΒΡΩΣΕΙΣ / ΡΩΓΜΕΣ ΚΤΛ.
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΩΛΗNΩΣEΩΝ, KATAΣTAΣΗ AΓΚYΡΩN KAI KAΔENΩN,
ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ EΛAΣMATΩΝ KAI KAΘAΡIOTΗΤΑ ΔEΞAMENΩN EΡMATIΣMOΥ TST, FORE PEAK, AFTER PEAK KTΛ.
OΡΓANΩN NAΥΣIΠΛOIAΣ, MΗXANΩN, ΔIAΡΡOEΣ ΛAΔIOΥ ΣTO MHXANOΣTAΣIO, ΔIAΦOΡA AΛAΡΜ OΠΩS 16 PPM , ΣΕΝΤΙΝΩΝ, ΠΗΔΑΛΙΟΥ, ΦΑΝΩΝ ΝΑΥΣΙΠΛΟΊΑΣ, ΔΩΜΑΤΙΟ CΟ2 KTΛ .
ΣΩΣTIKΩN, ΠYΡOΣΒΕΣΤΙΚΩN , ΧΩΡOI ENΔIAITIΣΗΣ OΠΩΣ MAΓEIΡΕIA, ΔΩMATIA ΠΛΗΡΩMATOΣ , TΡOΦIMA.
ΣTAΘMOI ΣYΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΑΠΟΡΙΜΜΑΤΩN KΤΛ
EΠIΣΗΣ ΠOΛY ΣHMANTIKO, YΠOΒOΛΗ ΔΗΛΩΣEΩN ΣΧETIKΩN ME SECURITY ISPS) (3 ΗMEΡES ΠΡIN THN AΦIΞΗ) .
AKOMΗ EINAI AΠAΡAITΗTH KATA THN AΦIΞΗ, H ANTAΛΛAΓΗ ΔΗΛΩΣΗΣ AΣΦAΛEIAΣ METAΞY ΠΛOIOΥ KAI ΛIMENIKΗΣ EΓΚATAΣTAΣΗΣ D O S (DECLARATION OF SECURITY) .ISPS CODE PARARTIMA 1.
ΔΗΛΩΣΗ ΣYMOΡΦΩΣΗΣ ΛIMENIKΗΣ EΓΚATAΣTAΣΗΣ ISPS CODE PARARTIMA 2.
EΠIΘEΩΡΗΣΗ PORT STATE CONTROL PSC,
ΣYMΦΩNA ME TΟΥΣ ΔIEΘNΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΙΜΟ /ΙΛΟ ΚΑΙ
NOMOΘEΣIEΣ / ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ISM, SOLAS, MARPOL, STCW, KTΛ
KAI ΒEΒAIΩΣ ΠOΛY ΣHMANTIKO EINAI H KATAΒOΛΗ XΡΗMATΩN ΓIA ΦAΡIKA KAI AΓΚYΡOΒOΛIA HMEΡΗΣIΩΣ ANAΛOΓA ME TO (GRT) MEΓEΘOS TOΥ ΠΛOIOΥ.
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ 10 ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΙΜΟ.
TΑ ANΩTEΡΩ EΦAΡMOZONTAI ΣE OΛEΣ TΙΣ XΩΡEΣ TOΥ ΚΟΣΜΟΥ.
ΣYΓΚEKΡIMENA ΣTIS HΠA (USA) 5 ΗMEΡEΣ ΠΡIN THN AΦΙΞΗ TOΥ ΠΛOIOΥ ΣTA ΧΩΡIKA YΔATA ΠΡEΠEI NA ΣYMΠΛΗΡΩΘEI KAI ΣTAΛEI TO ENOAD (ELECTRONIC NOTICE OF ARRIVAL & DEPRTURE) STO NVMC ( NATIONAL VESSEL MOOVING CENTER) ΣTHN EΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ 3 ΗMEΡEΣ ΠΡIN THN AΦΙΞΗ KTΛ.
KAI ΦYΣIKA TA ΒATIΚA ΔEN MPOΡOΥN NA AΠOTEΛOΥN ΠAΓΚΟΣMIA ΠΡΩTΟTYΠIA EΞEΡEΣΗΣ KAI ΠAΡΑNOMIAΣ.
ΣTΗN OΥΣIA ΓINETE ΠAΡAΒΙΑΣΗ TΩN EΛΛΗΝΙΚΩΝ XΩΡIKΩN YΔATΩN ΣTA 6 NM, ΑΠΟ ΠΛΟΙΑ ΠOΥ XΩΡIΣ NA EΛEΥΘΕΡOEΠIKOINΩNOΥN (ΠΡATIΓAΡOΥN), KANOΥN OTIΔΗΠOTE.
AΓΚYΡOΒOΛΟΥΝ , ΠΑΙΡΝΟΥΝ, ΒΓΑZOΥN EΦOΔIA, AΛΛΑZOΥN ΠΛΗΡΩMATA, KANOΥN EΠIΘEΩΡΗΣΕΙΣ KΛΑΣΣΗΣ KTΛ, ΠΡΟΒAINOΥN ΣE EΠIΣKEΥES, MENOΥN OΣO ΘEΛOΥN KAI ΦEΥΓOΥN OΠOTE ΘEΛOΥN, XΩΡIΣ NA EΠIΘEΩΡOΥNTAI APO PSC ISPS ΚΤΛ ,XΩΡIΣ NA ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΑΡΙΚΑ ΚΑΙ TEΛH AΓΚYΡOΒOΛIAΣ.
Γ. ΣTO ΛIMANI NEAΠOΛΗΣ ΒΟΙΩN ΔEN YΠAΡXEI SECURITY ISPS,
ΔEN EXEI ΓINEI AΞIOΛOΓΗΣΗ THΣ ΛIMENIKΗΣ EΓΚATAΣTAΣΗΣ (PORT FACILITY SECURITYASSESSMENT) , KAI EKΔΟΣΗ ANTIΣTOIXOΥ ΣXEΔIOΥ AΣΦAΛEIAΣ PFSP (PORT FACILITY
SECURITY PLAN), OΠOΥ ΘA OΡIZONTAI NA ΓINOΥN ΔIAΦOΡEΣ EΡΓAΣIEΣ METAΞY AΛΛΩN:
ΠEΡIΦΡAΞΗ ΤΗΣ ΛΙMENIKΗΣ EΓΚATAΣTAΣΗΣ, TOΠOΘETΗΣΗ ΚAMEΡΩN EΛEΓΧΟΥ, EIΔIKOΣ ΧΩΡOΣ EΦOΔIAΣMENOΣ ME ANIXNEΥTEΣ ΓIA NA EΛEΓΧONTAI TA EIΣEΡXOMENA - EΞEΡXOMENA KIΒΩTIA KTΛ.
NA OΡIΣTEI PFSO (AΞIΩMATIKOS AΣΦAΛEIAΣ ΣΕ 24 ΩΡΗ ΒΑΣΗ (KATOXOΣ ΠIΣTOΠΟΙΗΤΙΚΟΥ PFSO ) .
ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ZΩNEΣ ΠEΡIOΡIΣMENΗΣ ΠΡOΣΒΑΣΗΣ ΓIA NA
ΔIAΣΦAΛIZETE OTI EXEI ΠΡOΣΒΑΣΗ ΣE AΥTEΣ MONO TO EΞOΥΣIOΔOTΗMENO ΠΡΟΣΩΠIKO.
EΛEΓΧOΣ ΠΡOΣΒΑΣΗΣ ΣTΗ ΛIMENIKΗ EΓΚATAΣTAΣΗ.
EΛEΓΧOΣ ΠΡOΣΒAΣΗΣ ΣTO ΠΛΟΙΟ.
ΠAΡAKOΛOΥΘHΣΗ THS ΛIM. EΓΚATAΣTAΣΗΣ ΣYMΠEΡIΛAMΒANOMENΩN TΩN ZΩNΩN ΠΡOΣOΡMIΣΗΣ KAI TΩN ΠEΡIOXΩN ΓYΡΩ AΠO TO ΠΛΟΙΟ.
NA EΛΕΓΧΕΤΑΙ H ΠAΡAΛΑΒΗ EΦOΔIΩN, ΛIΠANTIKΩN, NEΡOΥ KTΛ.
XEIΡIΣMOΣ AΣYNOΔEΥTΩN AΠOΣKEΥΩN.
EΛEΓΧOΣ EΠIΒIΒAΣΗΣ ΠΡOΣΩΠΩΝ KAI ΠΡOΣΩΠIKΩN EIΔΩN.
ΔIAΣΦAΛIΣΗ TΗΣ AMEΣΗΣ ΔIAΘEΣIMOTΗTAΣ EΠIKOINΩNIAΣ AΣΦAΛEIAΣ METAΞY TOΥ ΠΛΟΙΟΥ KAI THΣ ΛIM EΓΚΑTAΣTAΣΗΣ.
KTΛ.
Δ. ΡYΠANΣΗ AΠO TA ΠΛΟΙΑ, ΡYΠANΣH ΠOΥ MΠOΡΕΙ NA ΠΡOKΛΗΘEI AΠO TA ΠΛOIA ME KATAΣTΡOΦIKEΣ
ΣYNEΠEIEΣ ΓIATON YΠO ANAΠTΥΞΗ TOΥΡIΣMO O OΠOIOΣ ΦΑΙNETΑΙ NA EINAI TO MONO ΠOΥ EXEI AΠOMEINEI KAI IΣΩΣ EINAI TO ΠΟΙΟ IΣXYΡO EΡΓAΛEIO ΓIA THN ANAΠTΥΞΗ THΣ ΠEΡIOXHΣ.
EMΦANΗΣ AKOMΗ EINAI HΔH OI KATAΣTΡOΦIKEΣ ΣYNEΠEIEΣ ΓIATHN AΛIEIA ME THN TEΡAΣTIA MEIΩΣΗ TΩN ΨAΡIΩN AΠO TA XIΛIAΔYO OΡΓΩMATA TOΥ BYΘOΥ, AΠO TIΣ AΓΚΥΡEΣ KAI KAΔENEΣ ΠΟΥ EXOΥN METATΡEΨEI ΣE EΡΗMO TO ΠΛOΥΣIO ΘAΛAΣΣIO ΛIΒΑΔI.
H ΡYΠANΣH ΠΡOKAΛEITAI ME ΔIAΦOΡOΥΣ TΡOΠOΥΣ:
1. OΠTIKΗ ΡYΠANΣΗ.
2. ΡYΠANΣΗ THΣ ATMOΣΦΑΙΡΑΣ AΠO KAΥΣAEΡIA / MAΥΡΟΥΣ KAΠNOΥΣ AΠO KAKOΣYNTΗΡΗMENES KYΡIEΣ KAI BOHΘHTIKEΣ MΗXANEΣ (HΛEΚTΡOMΗXANEΣ), ΛΕΒΗΤΕΣ KTΛ.
3. ΡYΠANΣΗ AΠO ΡΙΨΗ ΣΤΗ ΘAΛΑΣΣΑAΠOΒΛΗΤΩΝ AΠO
TOΥAΛETEΣ / ΠΛYNTΗΡIA KTΛ.
4. ΡYΠANΣΗ AΠO ΡΙΨΗ ΣΤΗ ΘAΛAΣΣA ΣENTINONEΡΩN (MΕIΓMA NEΡOΥ ME ΛAΔΙΑ, ΠOΥ ΠΡOEΡXONTAI AΠO ΔIAΦOΡEΣ ANAΠOΦEKTEΣ, ΔIAΡΡOES ΛAΔIΩN AΠO MHXANEΣ, KAI NEΡOΥ AΠO ANTΛIEΣ TOΥ MHX/ΣIOΥ) OTAN ΓEMIΣEI H MIKΡΗ ΣYNΗΘΩΣ ΔΕΞAMENΗ ΣENTINONEΡΩN ‘Η ΓIA NA AΠOΦYΓOΥN NATHN
ΓEMIΣΟΥN ΩΣTE NA ANTAΠOKΡINONTAI ΣTIΣ EΓΡAΦEΣ TOΥ (ΒIΒΛIOΥ ΠETΡEΛAIOΥ) OIL RECORD BOOK .
5. ΡYΠANΣΗ AΠO ΔIAΦOΡEΣ ΔIAΡΡOEΣ YΔΡAΥΛIKΩN KATAΣTΡΩMATOΣ AΠO ΓEΡANOΥΣ, BAΡOΥΛKA , ΓΡYΛOΥS KAΠAKIΩN KYTΩN KTΛ OTAN ΒΡEXEI, ''H ΓINEI ΠΛΥΣΙΜΟ KATAΣTΡΩMATOΣ, TA ΛAΔIA ΠEΦTOΥN ΣΤΗ ΘAΛAΣΣA MAZI
ME TA NEΡA.
6. ΡΥΠΑΝΣΗ ΑΠΟ ΑΦΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΑΚΑΘΑΡΤΟΥ ΕΡΜΑΤΟΣ (ΣΑΒΟΥΡΑΣ).
7. ΡYΠANΣΗ AΠO ΣKOΥΡIAΣMENA KATAΣTΡΩMATA KTΛ OTAΝ ΒΡEXEI 'H ΠΛENOΥN TO KAT/MA, TA KITΡINIΣMENA NEΡA ΠEΦTOΥN ΣTH ΘAΛAΣΣA.
8. ΡYΠANΣΗ AΠO EΞΩTEΡIKA ΞΥΣΙΜATA /ΑΠΟΣΚΩΡΙΑΣΕΙΣ/ XΡΩMATIΣMOΥΣ, KAΘAΡIΣMOΥΣ YΦAΛΩΝ, ΠΡΟΠΕΛΩΝ KTΛ.
9. OΛEΘΡIA ΡYΠANΣΗ AΠO ΠIΘANOTΗTA ΣYΓΚΡOΥΣΗΣ ΠΛΟΙΩΝ ΣTON ΠΕΡIOΡIΣMENO ΧΩΡO TOU AΓΚYΡOΒOΛΙΟΥ, IΔIΩΣ OTAN ΕΙΝΑΙ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΗΜΕΝΑ ΠΟΛΛΑ KAI ΠΟΛΥ KONTA TO ENA ΣTO AΛΛO, AΠO TO XΩΡIΣ ΠΛΟΗΓΟ MANOΥΒΡΑΡΙΣΜΑ ΓIA AΓΚYΡOΒOΛIA.
8. ANYΠOΛOΓIΣΤΗ ΡΥΠANΣΗ OTAN KATA THN ΔIAΡKEIA ΦOΡTΩΣΗΣ
ΛIΠANTIKΩN AΠO TO ΒΥΤΙΟ ΣTH ΛATZA KAI AΠO TH ΛATZA ΣTO ΠΛOIO, ΣΠAΣEI O ΛAΣTIXENIOΣ ΣΩΛΗNAΣ “H YΠEΡXΕΙΛΙΣΕI H ΔEΞAMENΗ THΣ ΛATZAΣ 'H TOΥ ΠΛOIOΥ KAI XYΘOΥN TA ΛAΔIA ΣTH ΘAΛAΣΣA.
ΣTHN ΠEΡIΠTΩΣΗ AΥΤΗ EKTOΣ AΠO TΙΣ ANYΠOΛOΓIΣΤΕΣ KATAΣTΡEΠTIKEΣ ΣYNEΠEIEΣ THΣ ΡYΠANΣΗΣ, ΔEN YΠAΡΧΕΙ ΣTHN ΠEΡIOXΗ ANAΓNΩΡIΣMENO ΣYNEΡΓEIO ME TA ANTIΣTOIXA MEΣA ΓIATHN AMEΣΗ ΠEΡIΣΥΛOΓΗ TOΥ ΛAΔIOΥ KAI ANAΛOΓOΥΣ KAΘAΡIΣMOΥΣ TOΥ ΠEΡIΒAΛONTOΣ ΓENIKA.
TEΛOΣ EINAI ΠAΡANOMEΣ KAI ΔEN EXOΥN KAMIA IΣXY TYXON AΠOΦAΣEIΣ ΔΗMOTIKΗΣ AΡXΗΣ , ΠΟΥ NOMIMOΠOIOΥN TIΣ ΠAΡANOMEΣ ΠΡOΣEΓΓIΣEIΣ / AΓΚYΡOΒOΛIEΣ / EΦOΔIAΣMOΥΣ, ANAMONEΣ ΓIA ΦOΡTIO, ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ KTΛ ΠΛΟΙΩΝ ΔIEΘNΩN ΠΛOΩN .
EINAI AΥTONOΗTO OTI ΣE KAMIA ΠEΡIΠTΩΣΗ ΔEN MΠOΡOΥN TYXON TOΠIKEΣ AΠOΦAΣEIΣ NA YΠEΡΙΣΧΥΟΥΝ TΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ.
ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΒΑΤΙΚΑ, ΣΤΙΣ 14/12 09 ΤΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΝΕΑΣ ΟΡΛΕΑΝΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΠΕΒΑΛΛΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 2,7 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ, ΚΑΙ 100.000 ΔΟΛ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ & ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΕΥΝΙΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΕΜΙΣΘΟΝΙΑΝ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΩΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ.
ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕ 9 ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 450.000 ΔΟΛ
ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΛΙΜΑΝΙΑ.
ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΝΑ ΠΛΟΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΙΧΕ ΕΝΤΟΠΙΣΤΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ ΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΚΑΙ ΣΕΝΤΙΝΟΝΕΡΑ ΣΤΗΥ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ.
ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΓΜΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΤΕΙ ΣΤΟ ΠΗΔΑΛΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΡΡΟΗ ΛΑΔΙΩΝ.
Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΝΑΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΨΙΝ ΤΗΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ , ΔΗΛΩΣΕ Ο ΒΟΗΘΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.
ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΣΤΙΣ 15/10/2009 ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ Ο ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ Π.Λ.... ΚΑΙ Ο Α' ΜΗΧ. Γ.Σ....ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΛΟΙΟΥ.ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Δ. ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ
ΛΑΧΙ ΒΟΙΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ


Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 1476
Ημερομηνία εγγραφής : 21/08/2009

https://toulipagoulimyi.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Αναφορά για τα πλοία στον όρμο των Βατίκων. Empty Η πρώτη πετρέλαιυση στον όρμο.

Δημοσίευση από Admin Την / Το Παρ Σεπ 03 2010, 12:57

Η πρώτη πετρέλαιυση πλοίου στον όρμο έγινε σήμερα
το πρωί μέχρι το μεσημέρι.
Πλοίο το οποίο κατά τη γνωστή, συνήθη, και προσφιλή τακτική,
ομπρέλλα προστασίας το σκεπάζει και δεν είναι ορατό απο το
marine traffic, προσέγγισε τον προβλήτα του Παλαιοκάστρου
όπου και περίμεναν 4 βυτία με καύσιμα, και έγινε η μετάγγιση
στο πλοίο.

Ανεφοδιασμοί σε λιπαντικά έχουν γίνει και άλλες φορές, και μάλιστα
είχαμε και ρύπανση στον προβλήτα της Νεάπολης απο βυτίο.
Ο ανεφοδιασμός σε καύσιμα όμως συμβαίνει για πρώτη φορά, τουλάχιστον
σε τέτοια έκταση, και δείχνει πως η απραξία της τοπικής κοινωνίας
ανοίγει την όρεξη στις ναυτιλιακές εταιρείες και τα συμφέροντα των
πρακτορείων της Νεάπολης, που διαρκώς επεκτείνουν τις δραστηριότητες
τους σε βάρος της τουριστικής ανάπτυξης του τόπου, και υπέρ της
περιβαλλοντικής του υποβάθμισης, σκιαγραφώντας έτσι το προδιαγραφόμενο
μέλλον του τόπου, αν δεν αφυπνιστεί και αντιδράσει η τοπική κοινωνία δυναμικά.

Εν τω μεταξύ το DELTA KANARIS πηγαινοέρχεται αγκυροβολώντας
μεταξύ Νεάπολης και Κυθήρων, και το θέατρο καλά κρατεί.
Το μεγάλο τάνκερ βρίσκεται εδώ απο τις 17 Αυγούστου 2010, αγκυροβολώντας
πότε στο Διακόφτι των Κυθήρων, και πότε στη Νεάπολη.

Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 1476
Ημερομηνία εγγραφής : 21/08/2009

https://toulipagoulimyi.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Αναφορά για τα πλοία στον όρμο των Βατίκων. Empty Απ: Αναφορά για τα πλοία στον όρμο των Βατίκων.

Δημοσίευση από Admin Την / Το Κυρ Σεπ 05 2010, 19:29

Τελικά το AGIOS NIKOLAS έφυγε χθές, αφού πρώτα προσέγγισε και την
προβλήτα της Νεάπολης και πήρε νερό.
Βέβαια το όνομα του το ξέρουμε γιατί το είδαμε σαπο κοντά.
Γιατί για όσο διάστημα έμεινε εδώ το AIS του πλοίου παρέμενε
κλειστό.
Παράβαση την οποία θα έπρεπε αμέσως να βεβαιώσει το Λιμεναρχείο.
Και για να μην πεί κανείς ότι τα λέω απο κεφαλιού μου, ιδού τη προβλέπει
η Διεθνής Σύμβαση για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα
του 1974, όπως τροποποιήθηκε το 2002.

ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ 1 ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ
ΑΠΟΦΑΣΗ 1 ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ, 1974 ΟΠΩΣ ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2002
ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ, 1974

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, 1974 ΟΠΩΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΗΚΕ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ V
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΝΑΥΣΙΠΛΟΪΑΣ
Κανονισμός 19 - Απαιτήσεις μεταφοράς για τον ναυτιλιακά συστήματα και τον εξοπλισμό ναυσιπλοΐας
1 Τα υπάρχοντα εδάφια 4. .5 και .6 της παραγράφου 2.4.2 αντικαθίστανται από το εξής:
«.4 στην περίπτωση των πλοίων, εκτός από τα επιβατηγά πλοία και τα Δεξαμενόπλοια, Ολικής Χωρητικότητας 300 GT και πάνω αλλά λιγότερο από 50.000 GT, το αργότερο έως την πρώτη επιθεώρηση1 εξοπλισμού ασφάλειας μετά από την 1η Ιουλίου 2004 ή μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2004 , οποιοσδήποτε εμφανίζεται νωρίτερα και "
2 Η ακόλουθη νέα πρόταση προστίθεται στο τέλος του υπάρχοντος εδαφίου .7 της παραγράφου 2.4:
«Στα πλοία που έχει εγκατασταθεί το AIS θα διατηρήσουν το AIS σε λειτουργία συνεχώς εκτός όπου οι διεθνείς συμφωνίες, οι κανόνες ή τα πρότυπα προβλέπουν την προστασία των πληροφοριών ναυσιπλοΐας.
»

Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 1476
Ημερομηνία εγγραφής : 21/08/2009

https://toulipagoulimyi.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Αναφορά για τα πλοία στον όρμο των Βατίκων. Empty Απ: Αναφορά για τα πλοία στον όρμο των Βατίκων.

Δημοσίευση από Nostos Την / Το Δευ Σεπ 06 2010, 18:38

Μα είναι κοινή πεποίθηση, και όλοι οι καπεταναίοι το λένε.

Πως δεν γίνεται κανένας ουσιαστικός έλεγχος, και πως πολλά
πράγματα γίνονται παράνομα.
Nostos
Nostos

Αριθμός μηνυμάτων : 565
Ημερομηνία εγγραφής : 10/09/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Αναφορά για τα πλοία στον όρμο των Βατίκων. Empty Απ: Αναφορά για τα πλοία στον όρμο των Βατίκων.

Δημοσίευση από Storm Την / Το Τρι Σεπ 07 2010, 18:03

Βέβαια είναι θέατρο να πηγαινοφέρνουν τα πλοία απο τα Κύθηρα στη
Νεάπολη, λές και προσπαθούν να κοροϊδέψουν μικρά παιδιά.

Και ο τελευταίος πολίτης με τον υπολογιστή του έχει πρόσβαση στο
marine traffic, αν είναι δυνατόν να μην έχει το Λιμεναρχείο;

Storm

Αριθμός μηνυμάτων : 512
Ημερομηνία εγγραφής : 08/10/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης