Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 


Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση

Πρόσφατα Θέματα
Εικονοθήκη


ΛΑΚΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ Empty
Εσωτερικοι σύνδεσμοι

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Αγκυροβολιο Βατικα
MarineTraffic.com
counter

Ιανουάριος 2020
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ημερολόγιο Ημερολόγιο

Gold Life/Gaia Group
Gold Life/Gaia Group

ΛΑΚΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Πήγαινε κάτω

ΛΑΚΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ Empty ΛΑΚΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Δημοσίευση από Admin Την / Το Τετ Οκτ 10 2012, 17:41

Επιστολή του Λακωνικού Δικτύου στον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη
με τοποθέτηση του για τον Ενεργειακό Σχεδιασμό Πελοποννήσου.

Από: ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ
και
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ της ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Υπεύθυνοι επικοινωνίας:

Δ. Δημητριάδης
(τηλ.: 6977598743)

Ι. Ψαρράκης
(τηλ.: 6977468143)

Π. Γράφος
(τηλ.: 6977887292)

Προς: κ. Πέτρο Τατούλη
Περιφερειάρχη Πελ/νήσου

Κοιν/ση: Περιφερειακούς Συμβούλους Πελ/νήσου,
Βουλευτές Λακωνίας,
Δημάρχους και Δημ. Συμβούλους Λακωνίας,
Λάκωνες Βουλευτές,
Πολιτευτές Λακωνίας,
ΜΜΕ

Θέμα: Τοποθέτηση ΔΙΚΤΥΟΥ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ
και ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
της ΛΑΚΩΝΙΑΣ για τον
ενεργειακό σχεδιασμό της
Πελοποννήσου

Ημ/νία: 09/10/12


Κύριε Περιφερειάρχα Πελοποννήσου,
Εν πρώτοις θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Δίκτυο Πολιτιστικής και Περιβαλλοντικής Προστασίας της Λακωνίας λειτουργεί ως ένα συντονιστικό όργανο φορέων και ιδιωτών απ’ όλη τη Λακωνία. Στόχος είναι η συνεργασία, η ενημέρωση και η συσπείρωση ενάντια στις ενέργειες που θεωρούμε ότι βλάπτουν την Πολιτιστική μας κληρονομιά και το Περιβάλλον. Μεταξύ άλλων, ως τέτοια ενέργεια εκτιμούμε την εγκατάσταση Β.ΑΠΕ (Βιομηχανική κλίμακας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) στη Λακωνία. Πιστεύουμε γενικότερα ότι ο τρόπος που έχει καταρτισθεί ο ενεργειακός σχεδιασμός σ’ όλη τη χώρα, μέσω του οποίου αυθαίρετα βαφτίζονται Α.Π.Ε. διάφορες δραστηριότητες ενώ εξαιρούνται άλλες, έχει γίνει με γνώμονα όχι
τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας, αλλά τις επενδυτικές ανάγκες και σχεδιασμούς
των εταιριών που δραστηριοποιούνται στον χώρο. Ως εκ τούτου, ο σχεδιασμός αυτός καθίσταται και ισοπεδωτικός, καθώς δεν λαμβάνει υπόψιν τις τοπικές κοινωνίες, ενώ σε πολλές περιπτώσεις βλάπτει τόσο το Περιβάλλον όσο και τις τοπικές οικονομίες.
Διαβάσαμε με ενδιαφέρον τους σχεδιασμούς που προτίθεστε να προωθήσετε στην Πελοπόννησο σχετικά με την ενεργειακή πολιτική. Με δεδομένο πως το Περιφερειακό Συμβούλιο και εσείς προσωπικά -όπως πολύ σωστά επεσήμανε και ο κ.Βασιλάκος, Πρόεδρος της ΡΑΕ- εκφράζετε τις ανησυχίες και τις αγωνίες της τοπικής κοινωνίας, θεωρήσαμε σκόπιμο να σας παραθέσουμε τις απόψεις μας, ώστε να τις λάβετε υπ’ όψιν.
Θεωρούμε, λοιπόν, πως ο ενεργειακός σχεδιασμός στη χώρα μας «βαφτίζει» μέσω των επονομαζόμενων «Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας» ως «πράσινη», καθαρή και δωρεάν ενέργεια, δραστηριότητες, που ούτε «πράσινες», ούτε καθαρές, ούτε δωρεάν είναι. Ίσα ίσα το αντίθετο.
Ειδικότερα, αμφισβητούμε έντονα τη χρησιμότητα και την αποτελεσματικότητα της αιολικής ενέργειας και διατηρούμε πολλές επιφυλάξεις για την ηλιακή, τουλάχιστον στην παρούσα μορφή τους και με την παρούσα τεχνογνωσία. Ένας ενεργειακός σχεδιασμός που προωθεί αιολικούς σταθμούς ως πηγή «πράσινης» και «φθηνής» ενέργειας, το μόνο που θα έχει ως αποτέλεσμα είναι η σπατάλη δις ευρώ, η ανεπανόρθωτη αλλοίωση του περιβάλλοντος και του ελληνικού τοπίου, ενώ παράλληλα θα επιφέρει καίριο πλήγμα στον τουρισμό, προκαλώντας, μεταξύ άλλων, την υποβάθμιση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αλλά και της ποιότητας της ζωής όλων μας. Όλα αυτά ,ΧΩΡΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΘΡΥΛΗΤΗ ΦΘΗΝΗ, ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΡΕΥΜΑ.
Η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι η αιολική ενέργεια δεν μπορεί να αντικαταστήσει ούτε μία μονάδα λιγνίτη/άνθρακα. Όσο πιο πολλοί αιολικοί σταθμοί εγκαθίστανται, τόσο περισσότερες θερμικές μονάδες χρειάζονται για εφεδρεία. Κι αυτό διότι οι αυξομειώσεις του ανέμου αποσταθεροποιούν το δίκτυο κι απαιτούν ειδική και ακριβή διαχείριση με επιπλέον πανάκριβους εξοπλισμούς. Είναι επίσης γνωστό από πάμπολλες οικονομοτεχνικές μελέτες πως οι αιολικοί σταθμοί στοιχίζουν πολύ περισσότερο απ’ ό,τι παράγουν και πως δε θα υπήρχε καμιά εταιρεία να επενδύσει σε αυτούς, αν δεν υπήρχαν οι επιδοτήσεις τους. Άρα «επενδύοντας» η Πολιτεία σε αιολικούς σταθμούς, στην ουσία χρηματοδοτεί κάτι μη παραγωγικό και αμφιβόλου χρησιμότητας,(αφού το ρεύμα που παράγεται, αν δε χρειάζεται την παρούσα στιγμή δεν μπορεί να αποθηκευτεί και να χρησιμοποιηθεί όταν χρειάζεται) σπαταλώντας αναίτια σε μια περίοδο βαθιάς ύφεσης και κρίσης, χρήματα των φορολογούμενων πολιτών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε άλλους τομείς, πιο παραγωγικούς ή/και ωφέλιμους. Επιπλέον το ρεύμα αναμφίβολα θα γίνει ακριβότερο (ήδη πληρώνουμε στους λογαριασμούς της ΔΕΗ ποσό για την ανάπτυξη των ΑΠΕ) προκειμένου οι Β.Α.Π.Ε. να είναι βιώσιμες και όλα αυτά χωρίς να έχουμε απολύτως καμιά μείωση εκπομπών CO2 ή κλείσιμο συμβατικών θερμικών μονάδων.
Μιλώντας γενικά, οι Α.Π.Ε ως ιδέα είναι πολύ καλή. Αντί, λοιπόν, να δίνονται επιχορηγήσεις σε επιχειρηματίες για μεγάλους βιομηχανικούς αιολικούς και φωτοβολταϊκούς σταθμούς, εκτιμούμε ότι θα ήταν πολύ χρησιμότερο και αποτελεσματικότερο π.χ. να επιδοτούνταν οι κατασκευαστές κτιρίων ή ο καθένας από εμάς για να κάνει το σπίτι του ενεργειακά πιο αυτόνομο μέσω διαφόρων πρακτικών (ειδικές μονώσεις, γεωθερμία, ηλιακοί θερμοσίφωνες, μικρά φωτοβολταϊκά στις στέγες, κτλ). Επίσης αποτελεσματικότερη θα ήταν π.χ. και η χρήση μικρών φ/β από τους Δήμους, ούτως ώστε και η παραγωγή ρεύματος να φέρνει εισόδημα στον Δήμο και η παραγωγή ενέργειας να μένει στον τόπο παραγωγής.
Όσον αφορά τους κινδύνους που εντοπίζονται στον νομό μας, σας αναφέρουμε ενδεικτικά την αδειοδότηση για την εγκατάσταση εκατοντάδων ανεμογεννητριών στο προστατευόμενο τοπίο της Μάνης, επίσης τους σχεδιασμούς για την τοποθέτηση εκατοντάδων ανεμογεννητριών στην οροσειρά του Πάρνωνα και τη Χερσόνησο του Μαλέα (για την οποία υπάρχει, όπως γνωρίζετε, δραστηριοποίηση για τον χαρακτηρισμό της ως Φυσικό Μνημείο της Unesco). Επίσης, μας ανησυχούν οι σχεδιασμοί για την κατασκευή εργοστασίου φυσικού αερίου στα Βάτικα (και μάλιστα σε περιοχή Natura απέναντι από την τουριστική Ελαφόνησο), όπως και για την κατασκευή και λειτουργία δικτύου υψηλής τάσης στη Λακωνία και τη
διασύνδεση του με την Κρήτη (ένα έργο υψηλού κόστους που επιβαρύνει τον πολίτη ενώ εκτιμούμε ότι δεν εξυπηρετεί τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας αλλά
τις ανάγκες μεταφοράς και πώλησης από τους επενδυτές). Ακόμα, μας βρίσκει αντίθετους η εγκατάσταση τεράστιου φωτοβολταϊκού πάρκου, στη Σκάλα του Δήμου Ευρώτα, το οποίο θα είναι πιθανότατα το πρώτο ή το δεύτερο σε μέγεθος στην Ευρώπη. Θα πρέπει να σας ενημερώσουμε, επίσης, για τους επί χρόνια αγώνες φορέων και δημοτικών αρχών αλλά και απλών πολιτών, ήδη από το 2000, με τη συγκέντρωση χιλιάδων υπογραφών και προσφυγές στο ΣτΕ, προκειμένου να αποτραπούν οι παραπάνω σχεδιασμοί.
Επιπλέον, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι οι περισσότερες επενδύσεις γίνονται ή σχεδιάζεται να γίνουν σε περιοχές Natura (χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί χαρακτηρισμός Α ή Β ζώνης), σε περιοχές αναδασωτέες, σε αρχαιολογικούς χώρους, σε περιοχές κοντά σε παραδοσιακούς οικισμούς και, τέλος, σε περιοχές οι οποίες αποτελούν βασικά περάσματα αποδημητικών πουλιών, όπως η Μάνη και η περιοχή των Βατίκων (αξίζει, μάλιστα, επ’ αυτού να σημειώσουμε ότι η προσφυγή που έχει κατατεθεί στο ΣτΕ από 32 μανιάτικους Συλλόγους της περιοχής φέρει και την υπογραφή της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας).
Θα επιθυμούσαμε, επίσης, να θέσουμε στο σημείο αυτό τα εξής ερωτήματα:
α) ποια επώνυμη μελέτη και μελετητής εγγυάται ότι η μεταφορά στη Δ. Ευρώπη του παραγόμενου ρεύματος είναι τεχνικά εφικτή και οικονομικώς συμφέρουσα, με την έννοια της ανταγωνιστικής τιμής; Υπάρχει σχετική μελέτη και εάν ναι, έχει ζητηθεί γνωμοδότηση κάποιου ανεξάρτητου φορέα, όπως π.χ. του ΤΕΕ ή του ΕΜΠ, όπως αρμόζει σε έργο τέτοιου μεγέθους και τόσο μεγάλου διακυβεύματος για το περιβάλλον και την οικονομία της Πελοποννήσου;
β) Ποια είναι τα συγκεκριμένα ανταποδοτικά οφέλη για την οικονομία της περιφέρειας Πελοποννήσου και για τους πολίτες που επιβαρύνονται με το κόστος, περιβαλλοντικό, τουριστικό, αγροτικό αλλά και οικονομικό της επένδυσης; Ποιος θα αναλάβει τον έλεγχο της παραγωγής-διάθεσης του προϊόντος; Και, κυρίως, ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη ότι η παραγόμενη ενέργεια θα έχει εξασφαλισμένη τιμή αγοράς στις χώρες υποδοχής του ρεύματος, ώστε να εγγυάται εσαεί το όφελος των πολιτών της Πελοποννήσου;
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να σας κάνουμε επίσης γνωστό ότι το Δίκτυο είχε το καλοκαίρι που μας πέρασε συναντήσεις με την κ. Αντιπεριφερειάρχη και βουλευτές του νομού μας, με σκοπό να ενημερωθούν για τις θέσεις μας (και μέσω του πολυσέλιδου φυλλαδίου ό,που όλα τα παραπάνω αναλύονται διεξοδικά και τεκμαίρονται επιστημονικώς) να υπάρξει διάλογος και να ακούσουμε και τις δικές τους απόψεις.
Στο πλαίσιο αυτό, η Αντιπεριφερειάρχης, κ. Ντία Τζανετέα, δήλωσε τα εξής: «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου διαφωνεί με την αδειοδότηση των ΑΠΕ από το ΥΠΕΚΑ και την Κεντρική Κυβέρνηση και πιστεύει ότι αναλαμβάνοντας οι Περιφέρειες την ευθύνη αυτή, μπορούν μέσα από δημόσια διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς και τους πολίτες να συναποφασίζουν για τη χωροθέτησή τους» Επίσης η κ. Τζανετέα δεσμεύθηκε να κλείσει συνάντηση των εκπροσώπων του Δικτύου με εσάς, κ. Περιφερειάρχα, εντός του αμέσως προσεχούς διαστήματος. Πράγμα που, προς το παρόν, δεν έχει καταστεί εφικτό.
Από την πλευρά της, η βουλευτής της ΝΔ, Φεβρωνία Πατριανάκου, τόνισε: «Η βιώσιμη ανάπτυξη είναι αναγκαία επιλογή και προϋπόθεση ώστε κάθε γενιά να παραλαμβάνει από την προηγούμενη το ίδιο κεφάλαιο φυσικών πόρων. Η λογική χρήση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) με βάση τις δεσμεύσεις της χώρας και του μεριδίου που αναλογεί στο νομό μας είναι εφικτή και επιβεβλημένη.Η αλόγιστη χρήση των ΑΠΕ στη Λακωνία χωρίς τη γνώση, συμμετοχή και σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας, δεν συμβάλλει στην αειφόρο ανάπτυξη του νομού αλλά στην κατασπατάληση των δυνατοτήτων του στον τουρισμό, στην αγροτική ανάπτυξη, στην ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς και του μοναδικού φυσικού κάλλους του. Αποτελεί υποχρέωση όλων μας να προστατεύσουμε τον φυσικό μας πλούτο και να αξιοποιήσουμε τις αναπτυξιακές μας δυνατότητες,επενδύοντας στην Ιστορία, τον Πολιτισμό μας, στα φυσικά πλεονεκτήματα, στα υψηλής διατροφικής αξίας παραγόμενα αγροτικά προϊόντα και στις ήπιες μορφές παραγωγής ενέργειας ενταγμένες αδιατάρακταστο σπάνιο οικοσύστημά μας.» Κλείνοντας τη συνάντηση, η κ. Πατριανάκου ζήτησε τη βοήθεια και τη διαρκή συνεργασία με το Δίκτυο, προκειμένου να συλλέξει οικονομοτεχνικά στοιχεία και μελέτες με στόχο να φέρει το θέμα στη Βουλή.
Συναντήσαμε και τον βουλευτή της ΝΔ, κ. Αθανάσιο Δαβάκη, ο οποίος υπογράμμισε τα εξής: «Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αποτελούν μια σημαντική παράμετρο αντικατάστασης των «παραδοσιακών» μορφών ενέργειας που και το περιβάλλον αρνητικά επηρρεάζουν αλλά και το κόστος τους συνεχώς αυξάνεται. Η χώρα μας, τόπος που θεοποίησε τον άνεμο, στο μυθικό πρόσωπο του Αίολου διακρίνεται για την ποικιλία των ανέμων της αλλά και τη μεγάλη ισχύ τους. Το γεγονός αυτό έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών επενδυτών, οι οποίοι έχουν ήδη ή σχεδιάζουν να προβούν σε νέες επενδύσεις. Η πολιτεία οφείλει να επανακαθορίσει με ευκρίνεια όλο το πλαίσιο σχεδιασμού, υλοποίησης και εφαρμογής των σχετικών επενδύσεων με σεβασμό στο φυσικό και οικιστικό περιβάλλον, στη διαφύλαξη του οποίου άλλωστε στοχεύει και η ιδέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας». Ο κ Δαβάκης ζήτησε, τέλος, να υπάρχει περαιτέρω ενημέρωσή του.
Όπως διεφάνη, όλοι συμφωνούν στην ανάγκη περισσότερης διαβούλευσης με τις τοπικές κοινωνίες ΠΡΙΝ από τις αδειοδοτήσεις αλλά και στην ανάγκη επανασχεδιασμού της ενεργειακής πολιτικής.
Κλείνουμε εδώ την παρούσα επιστολή, καλώντας σας να λάβετε υπ’ όψιν τις θέσεις των τοπικών κοινωνιών στον ενεργειακό σχεδιασμό που προωθείτε. Σας ζητούμε να εμποδίσετε την καταστροφή του φυσικού τοπίου, την υποβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος, τον πλουτισμό ελαχίστων εταιρειών εις βάρος του κοινωνικού συνόλου, κι όλα αυτά προς χάριν της πανάκριβης και αμφιβόλου χρησιμότητας ενέργειας των Β.ΑΠΕ. Ας μην ξεχνάμε πως η ΕΛΛΑΔΑ έχει ΜΟΝΟ δύο ΚΕΦΑΛΑΙΑ προς «εκμετάλλευση» σε πλήρη επάρκεια. Το Φυσικό και το Πολιτιστικό. Ας μην είναι η δική μας γενιά και οι δικοί μας χειρισμοί που θα τα απαξιώσουν και θα τα καταστρέψουν.

Με εκτίμηση,
Εκ της Διοικούσας Επιτροπής του Δικτύου
Περιβαλλοντικής και Πολιτιστικής Προστασίας
της Λακωνίας

ο Πρόεδρος


Δημήτρης Δημητριάδης


Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 1476
Ημερομηνία εγγραφής : 21/08/2009

https://toulipagoulimyi.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΛΑΚΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ Empty Απ: ΛΑΚΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Δημοσίευση από Admin Την / Το Τετ Οκτ 10 2012, 17:48

Συνέντευξη του Δικτύου χθές βράδυ στην εκπομπή "Συζητώντας"
του ΕΛΛΑΔΑ ΤΒ, στους πάρακάτω συνδέσμους.και


Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 1476
Ημερομηνία εγγραφής : 21/08/2009

https://toulipagoulimyi.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΛΑΚΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ Empty Απ: ΛΑΚΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Δημοσίευση από Storm Την / Το Παρ Οκτ 19 2012, 15:29

Συνέντευξη απο το Λακωνικό Δίκτυο στον ΠΟΛΙΤΕΙΑ FM.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=IZlRLkeHM0k

Storm

Αριθμός μηνυμάτων : 512
Ημερομηνία εγγραφής : 08/10/2009

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΛΑΚΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ Empty Στοχευμένη δημοσκόπηση;

Δημοσίευση από Admin Την / Το Πεμ Νοε 01 2012, 18:44

Ανακοίνωση του Λακωνικού Δικτύου.

ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ και ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 01/11/2012
Το Δίκτυο Περιβαλλοντικής και Πολιτιστικής Προστασίας της Λακωνίας εφιστά την προσοχή των πολιτών που ζουν στον Δήμο Ανατολικής Μάνης όσον αφορά δημοσκόπηση που πραγματοποιείται το τελευταίο χρονικό διάστημα σχετικά με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Συγκεκριμένα, συμπολίτες μας κατήγγειλαν ότι εταιρεία δημοσκοπήσεων ονόματι «Focus»
τηλεφωνεί σε κατοίκους του Δήμου Ανατολικής Μάνης προκειμένου «να πληροφορηθεί την άποψή τους για τις ανεμογεννήτριες».
Στην αρχή οι πολίτες ερωτώνται για το εάν επιθυμούν ή όχι τις «επενδύσεις» γενικώς και εντέχνως ακολουθούν ερωτήσεις αναφορικά με τις «Πράσινες Επενδύσεις», στις οποίες, κατά παράβασιν της δεοντολογίας που οφείλει να διέπει μια δημοσκόπηση, ΔΕΝ υπάρχει η εναλλακτική της απάντησης «Δεν ξέρω / δεν απαντώ». Επίσης, ΔΕΝ γίνεται διάκριση μεταξύ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (στις οποίες εντάσσονται π.χ. και πηγές ενέργειας όπως οι ηλιακοί θερμοσίφωνες, τα οικιακά φωτοβολταϊκά και η γεωθερμία) και των Βιομηχανικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Β.ΑΠΕ), οι οποίες αφορούν τεράστιους αιολικούς και φωτοβολταϊκούς σταθμούς («πάρκα» κατ’ ευφημισμόν…).
Επιπλέον, καμία ερώτηση δεν υπάρχει αναφορικά με την, καταγεγραμμένη και επιστημονικά πλέον, καταστροφή (περιβαλλοντική, γεωλογική, ιστορική) της περιοχής και του μοναδικού τοπίου της Μάνης.
Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη δημοσκόπηση είναι παραπλανητική και ως στόχο έχει να εκμαιεύσει συγκεκριμένα συμπεράσματα, πράγμα πολύ εύκολο, εφόσον π.χ. δεν δίνει τη δυνατότητα για εναλλακτικές απαντήσεις (π.χ. Δεν ξέρω / Δεν απαντώ).
Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε ποιος είναι εκείνος ο πολίτης, φορέας, σύλλογος ή Αρχή που έχει παραγγείλει τη δημοσκόπηση αυτή, η οποία, για τους λόγους που αναλύθηκαν παραπάνω, είναι βέβαιο ότι θα έχει τα αποτελέσματα που επιδιώκει αυτός που την παρήγγειλε και οι όποιοι «επενδυτές».
…Επενδυτές, επιδοτούμενοι από τη δική μας φορολογική αφαίμαξη, επιχορηγούμενοι από την αλματώδη αύξηση των εισφορών «υπέρ ΑΠΕ» μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, επιδοτούμενοι εν κατακλείδι από το λεηλατημένο εισόδημα -το πενιχρότατο πλέον- του Έλληνα φορολογούμενου.
Οι επενδυτές και οι υποστηρικτές τους επαγγέλλονται «θέσεις εργασίας», κάτι που αποτελεί μεγάλο ψέμα. Συνηθέστατα οι θέσεις εργασίας είναι μόνον δύο (για τη φύλαξη των ανεμογεννητριών), την ώρα που κυριολεκτικά «εξανεμίζονται» οι θέσεις εργασίας στον Τουρισμό και τη Γεωργία. Επίσης, κάνουν λόγο για «ανταποδοτικά οφέλη» προς τον Δήμο από την –αμφίβολη, τονίζουμε- παραγωγή ενέργειας, κάτι το οποίο επίσης αποτελεί μεγάλο μύθο, καθ’ ότι ό,που αυτά υπάρχουν, σε καμία περίπτωση δεν ισοσταθμίζουν την περιβαλλοντική καταστροφή και το κόστος στην τσέπη του απλού πολίτη.
Επειδή η αφύπνιση των πολιτών αναφορικά με τις Βιομηχανικές Ανανεώσιμες Πηγές ενέργειας διαρκώς αυξάνεται, εκτιμούμε ότι η δημοσκόπηση αυτή έχει ως μοναδικό στόχο την προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης του νομού μας και των κατοίκων της Ανατολικής Μάνης πιο συγκεκριμένα.
Αν αύριο, λοιπόν, γίνουν γνωστά και δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης δημοσκόπησης (εικάζουμε ότι αυτό θα γίνει σύντομα), έχετε υπόψιν ότι αυτή δεν είναι σε καμία περίπτωση ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ.
Από το ΔΣ
του Δικτύου Περιβαλλοντικής και Πολιτιστικής Προστασίας
της Λακωνίας

E-mail: lakoniko.diktyo@yahoo.gr
Ιστολόγιο: http://diktyolakonias.blogspot.com
Λογαριασμός twitter: Diktyolakonias
Λογαριασμός στο Facebook: Diktyo Prostasias Lakonias
Oμάδα στο Facebook: https://www.facebook.com/groups/213611712102751


Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 1476
Ημερομηνία εγγραφής : 21/08/2009

https://toulipagoulimyi.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΛΑΚΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ Empty Απ: ΛΑΚΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Δημοσίευση από Admin Την / Το Παρ Ιαν 04 2013, 18:26

Δημοσίευση του Λακωνικού Δικτύου για τα αιολικά του Ζάρακα,
προκαλεί το ενδιαφέρον του Λακωνικού Τύπου και της ΕΤ3 σήμερα.

http://diktyolakonias.blogspot.gr/2013/01/blog-post.html?spref=fb

http://www.lakonikos.gr/article/31243-prasino-fos-apo-upeka-gia-aiolikous-stathmous-sto-zarakabrkatafores-parabaseis-tou-koinotikou-plaisiou-kataggellei-to-lakoniko-diktuo

Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 1476
Ημερομηνία εγγραφής : 21/08/2009

https://toulipagoulimyi.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης